Ingezonden persbericht


Pech weerhoudt Luuk Glansdorp van toptien posities op Norisring

Norisring, 24 juni 2007 - Luuk Glansdorp kende op het smalle stratencircuit van de Norisring in Duitsland weinig geluk. De coureur uit Leiderdorp kwam afgelopen weekend in actie voor de vijfde en zesde ronde uit het Duitse Formule BMW kampioenschap. Het zeventienjarige talent was in race één op weg naar een toptien positie, maar dit werd door een concurrent ontnomen. In de afsluitende race kende Glansdorp een wereldstart, maar zijn opmars kwam ten einde nadat de motor het begaf.

Op het stratencircuit van de Norisring trapte Luuk Glansdorp af met een vrije training op vrijdag. In wisselende weersomstandigheden kende hij een goed gevoel in de auto en wist een zevende tijd te realiseren. Aan het einde van de middag startte de kwalificatie, waarin lange tijd aansluiting gevonden werd bij de subtop. Echter onder de moeilijke weercondities bleek een tiende en dertiende startpositie het maximaal haalbare.

Ook tijdens race één op zaterdag kwam regen in het spel, waarna de wedstrijdleiding besloot om de race te onderbreken en iedereen te verplichten om regenbanden te monteren. Liggend op een negende plaats werd de coureur van Zettl Motorsport van achteren geraakt, waarbij hij met schade aan de auto, (beschadigde frontwing en kromme spoortang) zijn race wel kon vervolgen. Uiteindelijk moest Luuk Glansdorp genoegen nemen met de twaalfde stek.

Als dertiende vertrok de door Sartorius ondersteunde piloot de tweede race die op zondag werd verreden. Bij de start koos Glansdorp met succes voor de buitenkant en lag na twee ronden al achtste. Al spoedig kreeg hij melding van een te warme motor en miste hij snelheid op het rechte stuk. Niet veel later lekte koelwater uit de achterkant van de pechvolle coureur en moest Glansdorp opgeven met een kapotte motor.

Luuk Glansdorp: "Ik heb geknokt en laten zien waartoe wij in staat zijn. We zitten met het nieuwe team op de goede weg, al had er dit weekend meer ingezeten. Dit was wel een gave baan om te racen. De training en kwalificatie leken net een loterij door de moeilijke weersomstandigheden, maar in de races heb ik goede dingen laten zien. Bij de start van race twee probeerde ik via de buitenkant aan te vallen omdat iedereen voor de binnenkant koos bij de hairpin. En met succes! Al snel lag ik achtste, tot de motor het begaf. Ik kijk enorm uit naar de Nürburgring waar we de vooruitgang willen doorzetten."

De volgende twee races van het Duitse Formule BMW kampioenschap worden in het weekend van 22 juli verreden in het voorprogramma van de Formule 1 op de Nürburgring in Duitsland.

Luuk Glansdorp wordt dit seizoen ondersteund door; Sartorius BV uit Nieuwegein, Van Vliet Containers, www.luchtleiding.nl en BMW Amsterdam.

--