Ingezonden persbericht


Nieuwe website fort rammekens

Fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa (1547) vlakbij Vlissingen, heeft sinds vandaag een eigen website. Bezoek het eeuwenoude fort ook eens digitaal op www.fortrammekens.nl.

Fort Rammekens
Fort Rammekens is een groene oase op Walcheren, waar historie, cultuur en natuur samenkomen. Ooit speelde het fort een grote rol in de rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis. Het nu gedeeltelijk vervallen fort vormt het hart van een uniek natuurgebied aan de oevers van de Westerschelde. Ook kinderen vinden het fort reuze spannend en gaan er graag op ontdekkingstocht. Er is van alles te doen in het fort. Rondleidingen, speurtochten, tijdelijke exposities, vaste exposities en regelmatig bijzondere activiteiten. Onlangs was er bijvoorbeeld "living history" en in september is er een dansvoorstelling van het Zeeland Nazomerfestival te zien.

Nieuwe website
Sinds vandaag is het fort ook digitaal te bezoeken op www.fortrammekens.nl. U krijgt op deze site meer informatie over de geschiedenis van het fort, het unieke natuurgebied rond het fort, de exposities en nog meer. Deze site is gemaakt en wordt beheerd door het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen.

We kunnen uw hulp goed gebruiken
Om goed vindbaar te zijn op het internet hebben we uw hulp nodig. Indien u beheerder bent van een relevante site, wilt u dan de link www.fortrammekens.nl opnemen op uw site? Indien mogelijk vermelden we uw site dan ook op www.fortrammekens.nl. Wilt u contact met ons opnemen als dit uw vraag is? U kunt ons ook helpen de site verder te perfectioneren. Als u nog een opmerking of tip heeft, dan horen we dat graag. U kunt contact opnemen met Zeeuws maritiem muZEEum op telefoonnummer 0118-412498 of via info@muzeeum.nl.

Omdat Fort Rammekens, zowel op het gebied van cultuur als natuur, veel te bieden heeft is er een samenwerkingsverband ontstaan tussen Staatsbosbeheer en het Zeeuws maritiem muZEEum.

U vindt het fort aan de Rammekensweg bij Ritthem, ten oosten van Vlissingen. Fort Rammekens is van maart tot en met oktober dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandag. Voor meer informatie kunt u bellen met het Zeeuws maritiem muZEEum, telefoon 0118- 412 498.

Juni 2007