Ingezonden persbericht


TomTom ONE in gebruik bij ANWB Rijopleiding

~ ANWB rijopleiding gebruikt als eerste TomTom ONE navigatiesystemen in lesauto's ~

Amsterdam, 26 juni 2007 - TomTom, 's werelds grootste aanbieder van persoonlijke navigatieoplossingen en de ANWB kondigen een uitbreiding van hun samenwerkingsverband aan. Vanaf heden zullen de navigatiesystemen van TomTom bij wijze van proef in de lesauto's van de ANWB Rijopleiding in Eindhoven worden geplaatst en onderdeel gaan uitmaken van het lesmateriaal. Mocht de proef succesvol blijken, dan zullen in de toekomst alle ANWB rijscholen met TomTom navigatiesystemen worden uitgerust.

De ANWB Rijopleiding is met 20 rijscholen en jaarlijks 8.000 leerlingen het grootste opleidingsinstituut in Nederland. Door gebruik te maken van een navigatiesysteem tijdens rijlessen, zullen bestuurders beter zelfstandig leren rijden en zelf keuzes leren maken. Recent TNO-onderzoek heeft aangetoond dat navigatiesystemen een positieve invloed hebben op de verkeersveiligheid. Bewezen is dat een navigatiesysteem de alertheid van de bestuurder verhoogt, de stress en werklast van de bestuurder reduceert en de reistijd verkort. Zie verder op: www.tomtom.com/safety. Door in een vroeg stadium de leerling met een navigatiesysteem te laten werken, raakt men snel vertrouwd met de voordelen.

Vandaag de dag wordt er bij het rijexamen grote nadruk gelegd op zelfstandig rijden. Het gebruik van een navigatiesysteem kan hier een grote bijdrage aan leveren: het brengt de bestuurder op een veilige en zelfstandige manier van A naar B. De navigatiesystemen van TomTom zijn kwalitatief zeer goede producten, gebruiksvriendelijk en veilig. Hierdoor zijn de systemen gemakkelijk op te nemen in het lesmateriaal.

De samenwerking tussen TomTom en de ANWB draagt volgens Alexander Ribbink, chief operating officer bij TomTom, bij aan TomTom's strategie om meer mensen vertrouwd te maken met het gebruik van navigatiesystemen. "TomTom navigatiesystemen zijn een vast onderdeel van het dagelijkse verkeer. Onze systemen zijn gemakkelijk in gebruik, bevatten de meest up-to-date informatie en hebben een positieve invloed op de verkeersveiligheid. Dat de ANWB voor TomTom gekozen heeft is voor ons een bevestiging van de hoge kwaliteit van onze producten."

Voor alle geslaagden van de ANWB Rijopleiding in Eindhoven is er de mogelijkheid om met korting van 30 euro een TomTom ONE in de ANWB winkel aan te schaffen.


- EINDE -