Gemeente Den Haag

Het ADO Stadion in aanbouw. Fotograaf: Ernst Molenaar De gemeente Den Haag organiseert alweer voor de vierde keer de wedstrijd om de Haagse Fotografieprijs. Iedereen kan meedingen naar de prijs. Het thema van dit jaar is "Den Haag sportstad". Deelnemers kunnen hun inzendingen insturen tot 10 januari 2008. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de opening van de tentoonstelling in maart 2008.

In 2004 stelde het college van B&W een jaarlijkse Haagse Fotografieprijs in, met een totale waarde van 1.500,00. Zowel amateurs als professionals of fotoverenigingen kunnen meedingen naar de Haagse Fotografieprijs.

De prijs kan worden toegekend aan een enkele foto of aan een serie foto's. De winnaar ontvangt 1.000,= en de 2 eervolle vermeldingen (2e en 3e plaats) respectievelijk 300,= en 200,=.

Den Haag sportstad
Ieder jaar wordt er voor de Haagse Fotografieprijs een ander thema gekozen. Dit jaar is gekozen voor het thema 'Den Haag sportstad'. Dit is mede ingegeven door de verhuizing van ADO Den Haag vanuit het Zuiderpark naar het Forepark. Hiermee wordt een historisch tijdperk afgesloten. Het Haags Gemeentearchief, dat de fotowedstrijd namens het gemeentebestuur organiseert, is het geheugen van de stad Den Haag. Om dit geheugen te voeden wordt een beroep gedaan op Den Haag.

Hoe zit het met uw sportieve gevoel? Bent u zelf actief of volgt u de sport slechts op TV? Loopt u zelf mee in de City-Pier-City of staat u langs de kant aan te moedigen. Laat ons in uw foto zien hoe Den Haag sportstad er eigenlijk uitziet en maak kans op een mooi bedrag.

Meedoen?
De uiterste inleverdatum (zie adres hieronder) is 10 januari 2008.

Alleen inzendingen die voldoen aan de voorwaarden en die samen met het deelnemersformulier worden ingeleverd worden geaccepteerd. Inzendingen per e-mail zijn uitgesloten van deelname.

U kunt de informatie over de Haagse Fotografieprijs hier downloaden.

U kunt hier het deelnemersformulier downloaden.

U kunt de informatie ook schriftelijk opvragen bij:

Het Haags Gemeentearchief
Nicolette Faber-Wittenberg
Kamer B08.27
Spui 70
2511 BT DEN HAAG