PvdA Rotterdam


Gratis openbaar vervoer voor Hoekse ouderen?

Di 26 Jun 2007 - PvdA Hoek van Holland

In navolging vaneen eerder stuk op de site van de PvdA Hoek van Holland d.d. 23-5, waaruit blijkt dat het onderwerp : gratis OV voor Rotterdamse ouderen in de raadsvergadering van 31-5 behandeld zou worden, heeft Riet Stigter, bestuurslid en ambassadrice van onze afdeling, wederom contact opgenomen met Richard Moti, om te horen hoe het er nu voor staat voor de Hoekse ouderen.

Hieronder de mail van Mw.Stigter aan Dhr.Moti, en zijn antwoord daarop:

Geachte Heer Moti,

Wat een geweldig initiatief voor dat vrij vervoer, alleen zo jammer dat als men in Hoek van Holland woont (wat ook Rotterdam is) je blijkbaar ineens niet meer mee telt. Als wij gebruik willen maken van dit gratis vervoer, moeten wij eerst een treinkaartje kopen en dat kost veel geld. ik ben al 52 jaar lid van onze partij, en nog steeds bestuurslid en erg blij met deze gemeenteraad .Er was ons beloofd dat Hoek van Holland hier goed mee zou zijn, maar wat merk ik nu, wij zijn gewoon vergeten, en dat doet het bij de Hoekse bevolking niet echt goed. Mijn hoop is dat voor dit probleem een oplossing gezocht kan worden , want hoe kan ik het anders nog uitleggen aan de mensen? Ik wens u nog veel sukses met de zaken waar u mee bezig bent . Met Vriendelijke Groeten Riet Stigter Hoek van Holland

Antwoord:

Geachte mevrouw Stigter, beste Riet,

Bedankt voor je mail. Ik heb over deze kwestie ook contact met de deelraadsfractie. Volgende week donderdag wordt de afdoening van mijn motie in de Raad behandeld (dat was al drie weken geleden geagendeerd, maar is door gebrek aan tijd van de agenda afgeschoven). Dit punt zal een van mijn hoofdzaken zijn in mijn verhaal. We zijn blij dat het OV nu gratis wordt voor ouderen, maar dat moet voor iedere Rotterdammer zijn. Het wordt immers betaald met geld van alle Rotterdammers.

Informeel heb ik de wethouder hier al overigens op aangesproken, en haar verhaal is dat Connexxion weigerde mee te werken aan dit project, en alleen de RET mee wilde doen.

Als alternatief voor in het debat zal ik daarom ook de suggestie doen, om dan maar enkele roze strippenkaarten uit te delen aan ouderen in Hoek van Holland.
Helaas kun je bij een afdoeningsvoorstel van een motie geen nieuwe motie indienen. Als onze suggestie dus niet wordt overgenomen, zal ik de fractie voorstellen om bij de kadernota (die wordt 12 juli behandeld) hierover wel een motie in te dienen.

Met partijgenootschappelijke groet,
Richard Moti

Wordt vervolgd!

Bron: www.hoekvanholland.pvda.nl/