Gemeente Haaren



* Geachte inwoners van Haaren

* Een gezonde leefomgeving wil toch iedereen!
* Politieloket Haaren gesloten


* Geachte inwoners van Haaren

Ik wil uw aandacht vragen voor de viering van Koninginnedag in 2008.

De voorbereidingen op de volgende lintjesregen zijn namelijk van start gegaan.

Als u iemand wilt voordragen voor een onderscheiding bij gelegenheid van Koninginnedag 2008, dan moet u die aanvraag indienen vóór 15 juli 2007.

Ik wil u uitnodigen eens goed om u heen te kijken.

Is er iemand die zich al jarenlang op een heel bijzondere, intensieve manier inspant voor onze gemeenschap?

Wellicht kent u iemand die zich steeds buitengewoon beijvert voor het verenigingsleven, die al lange tijd als onvermoeibare vrijwilliger in de zorg actief is, of zich op een ander gebied onderscheidt vanwege zijn of haar voortdurende, belangeloze inzet voor onze samenleving?

Zo iemand waarvan u denkt: die verdient een lintje!

Aarzel dan niet om een formulier aan te vragen.

Bestuurders van verenigingen, instellingen en maatschappelijke organisaties kunnen dat doen, maar ook een individuele burger heeft de mogelijkheid iemand voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding.

Als u meer informatie wilt hebben over de procedure, over wie in aanmerking komt, of als u een formulier wilt aanvragen, neemt u dan contact op met het bestuurssecretariaat van onze gemeente, rechtstreeks bereikbaar op 0411 - 627249.

Frans Ronnes,

burgemeester.


* Een gezonde leefomgeving wil toch iedereen!

Vlagheidefonds present tijdens Streekfestival

Het Groene Woud, 1 juli

Kom op 1 juli langs in de Vlagheidestand op Streekfestival Het Groene Woud van 10.00 tot 17.00 uur in Liempde. Een aanrader als u wilt genieten van alles wat Het Groene Woud u te bieden heeft aan regionale kunst, cultuurhistorie, muziek, entertainment, culinair genot."

In de Vlagheidestand vindt u volop ideeën op het gebied van duurzame energie. Zo tonen we u (gedeelten uit) de film An inconvenient truth van Al Gore en informatieve films over zonne-energie en een warmtepomp. Daarnaast zullen huiseigenaren die in het verleden reeds een duurzame energietoepassing met subsidie van het Vlagheidefonds aanschaften, in de stand aanwezig zijn om te vertellen over het gemak en comfort van deze duurzame apparaten in de praktijk. Ook is er een complete opstelling van een zonnepaneel, zonneboiler en HR ketel en vindt u informatie over Koude-Warmte opslag en losse PV panelen. Een projectleider op het gebied van duurzame installaties is aanwezig om consumenten uitleg te geven over installatieadvies. "We hopen zo particulieren en non-profitinstellingen te stimuleren een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Want een gezonde leefomgeving wil toch iedereen!

Hoe werkt het Vlagheidefonds?

Geïnteresseerden kunnen voorafgaand aan de installatie van een aantal duurzame energievoorzieningen een aanvraag indienen bij het Vlagheidefonds. Een aanvraagformulier met meer informatie over het Vlagheidefonds is te verkrijgen via de gemeentehuizen in de deelnemende gemeenten, onder andere gemeente Haaren. Binnen de Raad van Advies van het Vlagheidefonds wordt bekeken of een aanvraag kan worden gehonoreerd met een bijdrage. In de energietuin van De Kleine Aarde in Boxtel is te zien hoe duurzame apparaten werken. (www.dekleineaarde.nl).

Voor meer informatie over het Streekfestival zie www.streekfestival.com. Meer informatie over het Vlagheidefonds staat op www.sint-michielsgestel.nl


* Politieloket Haaren gesloten

In verband met vakantie is het politieloket in Haaren gesloten van 2 juli t/m 19 augustus