Gemeente Ede

nummer 136 / Ede, 26 juni 2007

College vraagt om plan van aanpak
Toekomstvast meerjarenperspectief voor Cultura

Het college van burgemeester en wethouders van Ede heeft de Stichting Cultura aangesproken op de financiële huishouding. De jaarrekening van het cultuurcentrum is op zich in orde, maar het college wil een toekomstvast meerjarenperspectief. De gemeente heeft de directeur en de Raad van Toezicht gevraagd om met een plan van aanpak te komen.

Bij het jaarverslag en de jaarrekening 2006 is een goedgekeurde accountantsverklaring overlegd. Inhoudelijke beoordeling van het verslag wijst uit dat Cultura heeft voldaan aan bijna alle budgetafspraken. De jaarrekening sluit met een positief saldo. Het college constateert dat dit saldo gebaseerd is op incidentele baten. Zij dringt daarom aan op stevige maatregelen om tot een sluitend en stabiel meerjarenperspectief te komen.

Het college hecht waarde aan de activiteiten van Cultura. Zij heeft daarom in overleg met de directie en Raad van toezicht besloten dat er een plan van aanpak moet komen. Dat plan moet zorgen voor een sluitende begrotingsopzet. Op 1 augustus 2007 moet het plan er liggen.
---