Gemeente Oisterwijk

mogelijkheden te vinden op (digitale) Groene Kaart 26-06-2007
Natuurrecreatieve mogelijkheden te vinden op (digitale) Groene Kaart

Op donderdag 21 juni heeft de Duurzame Driehoek de (digitale) Groene Kaart gelanceerd. Deze kaart is te vinden op de website www.groenepluspunten.nl. Het is een interactieve kaart die het regionale aanbod weergeeft van natuurrecreatieve mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bezoekerscentra, informatiepunten, musea, streekwinkels, wandelroutes en kastelen in het Groene Woud.

De website bestaat in totaal uit zes kaarten. Er is één algemene kaart waarop alle zogenoemde groene pluspunten staan. Daarnaast zijn er vijf thematische kaarten. Hierop staan de punten die specifiek over één bepaald thema gaan.

De Groene Kaart biedt informatie over de pluspunten. Ook krijgt de bezoeker een duidelijk beeld welke natuurrecreatieve mogelijkheden er in een bepaald gebied zijn.

De Groene Kaart werd onthuld tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor bestuurders van de Duurzame Driehoek. Uitvoerenden en (in)direct betrokkenen zijn aanwezig bij deze onthulling. Zij reageerden enthousiast en zijn blij met de komst van de Groene Kaart.

De gemeente Sint-Michielsgestel heeft samen met de gemeente Tilburg de Groene Kaart ontwikkeld. De twee gemeenten zijn, evenals gemeente Oisterwijk, deelnemers in de Duurzame Driehoek. In totaal zijn zestien gemeenten, de provincie Noord-Brabant, waterschap Aa en Maas en waterschap de Dommel betrokken. Elke deelnemer werkt aan specifieke projecten, die vervolgens door de andere leden worden overgenomen.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyDisclaimer Colofon