Verzamelpersbericht dinsdag

's-Hertogenbosch, 26-06-2007

Twee gewonden bij ongeval

Veghel Twee mannen uit Veghel zijn maandagavond rond 19.30 uur op de NCB-laan gewond geraakt bij een verkeersongeval.

Een 26-jarige autobestuurder uit Veghel wilde op de NCB-laan de auto van een 40-jarige vrouw uit Veghel inhalen. De bestuurster van deze auto wilde linksaf een parkeerterrein opgaan, toen de 26-jarige bestuurder haar ondanks een inhaalverbod links passeerde. Beide autos kwamen met elkaar in botsing. De 26-jarige bestuurder reed vervolgens door richting een naastgelegen pand en kwam tegen een muurtje van dit pand tot stilstand. Ook raakte zijn auto een lichtmast. Pas toen de 26-jarige man uit zijn auto stapte bemerkte hij dat hij een voetganger had aangereden die op het trottoir liep. Deze voetganger, een 52-jarige man uit Veghel, is door klap van de aanrijding in de tuin van een woning terechtgekomen. Beide mannen zijn met verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. De autos waren zwaar beschadigd en moesten worden weggetakeld.

Stropers betrapt

Vught Op de Kanaalweg in Vught zijn in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 01.35 uur twee mannen aangehouden voor stroperij. In de auto van de mannen beiden 23 jaar, woonachtig in Vlijmen en s-Hertogenbosch trof de politie naast een lege geweertas een geweer aan met geluidsdemper. Zij bleken niet te beschikken over een vuurwapenvergunning. Bovendien kon de Bosschenaar geen identiteitspapieren laten zien. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Het wapen is in beslaggenomen.

Gewonde bij ongeval

Erp - Bij een ongeval op de Gemertsedijk is maandagmiddag om 17.30 uur een 72-jarige man uit Nistelrode gewond geraakt. Een 30-jarige bestuurder uit Nijmegen die bij het ongeval betrokken was bleef ongedeerd. De 30-jarige bestuurder reed over de Gemertseweg richting Erp en wilde linksaf slaan om op een onverharde weg te keren en terug richting Gemert te rijden. De 72-jarige bestuurder die twee autos achter hem reed wilde inhalen, maar zag niet op tijd dat de 30-jarige Nijmegenaar linksaf richting aangaf om een onverharde weg in te slaan.Beide autos botsten met de voorkant tegen elkaar aan. De auto van de 72-jarige bestuurder kwam tegen een boom tot stilstand. De auto van de Nijmegenaar kwam op de rijstrook richting Erp tot stilstand. De 72-jarige man is met verwondingen aan het hoofd en botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de Gemertsedijk enige tijd voor verkeer afgesloten.

Zonder rijbewijs met 170 km/uur achter het stuur

Veghel Een 21-jarige man uit Eindhoven maakte het maandagmiddag omstreeks 16.00 uur wel heel erg bont op de A50 richting Eindhoven. Politiemensen zagen hoe man de man met een snelheid van 170 km/uur over de A50 reed. Bovendien droeg hij zijn gordel niet en had hij mistlampen aan. Nabij Veghel maande de politie de man tot stoppen. Bij controle bleek hij geen geldig Nederlands rijbewijs maar een buitenlands rijbewijs te hebben. Ook kon hij geen identiteitspapieren tonen. De auto stond op naam van zijn vader, hij had de auto zonder diens toestemming meegenomen. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor overtreden van de snelheid met 50 km/uur, het niet hebben van een geldig rijbewijs, niet dragen van de gordel, bumperkleven en het niet kunnen tonen van een ID-bewijs.

Licht gewond na aanrijding

Rosmalen Een 23-jarige vrouw uit Rosmalen is maandagmiddag rond 16.45 uur licht gewond geraakt nadat zij met haar auto van de weg raakte. De vrouw reed over de Rodenborchweg in een flauwe bocht door een plas water, waardoor ze met haar rechtervoorwiel van de weg af raakte. Toen zij de auto weer de weg op wilde sturen, verloor zij de macht over het stuur en kwam de auto tegen een lichtmast en aanwijzingsbord tot stilstand. Ze liep daarbij een lichte verwonding op aan haar kaak, maar hoefde daarvoor niet naar het ziekenhuis.

Geen geldig identiteitsbewijs

Uden - Een 35-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is maandag omstreeks 10.00 uur aangehouden, omdat hij geen geldig legitimatiebewijs kon tonen. Surveillerende politiemensen op de wekelijkse markt vonden dat de man zich verdacht gedroeg en vroegen naar zijn identiteitspapieren. Toen de man niet in staat bleek deze te overleggen is hij meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek naar vaststelling van zijn identiteit.

Politie houdt verdachten aan in reeks vernielingen en mishandelingen

Mill De politie heeft vier verdachten in de leeftijd van 16, 18, 22 en 23 jaar uit Nijmegen en Bergen aangehouden in het onderzoek naar een reeks vernielingen en mishandelingen in Mill op 17 juni jl. Zondagavond kwam een groep van 15-20 jongeren verhaal halen bij een groepje jeugd uit Mill. De groep heeft meerdere mensen met knuppels en stokken geslagen. Tevens werden diverse autos en een scooter vernield. Enkele personen droegen bivakmutsen tijdens het plegen van dit feit. Een en ander zou bij de Wissel en de Werf zijn voorgevallen. De politie heeft diverse getuigen en benadeelden gehoord en zet het onderzoek voort.

Winkeldieven betrapt

Uden Een 11-en 12-jarige jongen uit Uden zijn maandagochtend rond 08.30 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. Personeel van de winkel had gezien hoe de 12-jarige zonder te betalen met een flesje frisdrank een winkel aan de Markt in Uden wilde uitlopen en hield de jongen aan. Die wilde er van door gaan, maar kon door het personeel van de winkel worden tegengehouden. Bij het aanhoren van zijn verhaal werd al snel duidelijk dat de 11-jarige zijn medepleger was. Beide jongens zijn meegenomen naar het politiebureau. Zij komen in aanmerking voor een HALT-straf. Zij zijn niet meer welkom op de afscheidsweek van hun klas.

Oss Een 42-jarige vrouw uit Oss is maandagochtend omstreeks 09.00 uur aangehouden toen zij zonder te betalen met een aantal goederen een winkel aan de Sterrebos wilde uitlopen. Medewerkers hadden gezien hoe de vrouw een aantal goederen aan de kassa afrekende, maar ook een aantal goederen in haar tas had gestopt en deze niet op de kassaband legde. Hier werd de vrouw op aangesproken. Op het politiebureau is na verhoor proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt.

Oss Een 15-jarige jongen uit Berghem is maandagmiddag door winkelpersoneel betrapt toen hij zonder af te rekenen met een pakje kauwgum een winkel aan de Oude Molenstraat wilde uitlopen. De jongen is meegenomen naar het politiebureau. Daar zijn zijn ouders op de hoogte gebracht. De jongen krijgt een HALT-straf.

s-Hertogenbosch In een winkel aan de Gruttostraat is maandagmiddag rond 15.30 uur een 53-jarige man uit Rotterdam aangehouden wegens winkeldiefstal. Personeel van de winkel zag hoe de man zonder te betalen met een aantal goederen de winkel wilde verlaten en hield de man aan. Hij is overgedragen aan de politie en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij met een proces-verbaal naar huis gestuurd. Ook is de man voor een jaar de toegang tot de winkel ontzegd.

Tijdelijke vakantiesluiting politieloketten district Aa en Dommel

Aa en Dommel In de vakantieperiode van 2 juli 2007 tot en met 13 augustus 2007 zullen politieloket Berlicum (Kerkwijk), loket Sint Michielsgestel (Hortensiastraat), loket Sint Oedenrode (Borchmolendijk) en loket Haaren (Driehoeve) gesloten zijn. Na deze periode is de politie u op deze loketten graag weer van dienst. Mensen die in deze periode rechtstreeks contact wensen met de politie kunnen terecht op het politiebureau in Boxtel aan de Bosscheweg 60, het politiebureau in Schijndel aan de Kerkendijk 63 of op het politieloket in Vught aan de Repelweg 6. Verder kunnen bewoners van deze plaatsen ook telefonisch contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of www.politie.nl.

Tijdelijke vakantiesluiting politieloketten district Land van Cuijk

Land van Cuijk In de vakantieperiode van 2 juli 2007 tot en met 13 augustus 2007 zullen politieloket Grave, (Brugstraat 13, Katrien), loket Mill (Hoogstraat 17) en loket Sint Anthonis (Gemeentehuis De Brink) gesloten zijn. Na deze periode is de politie u op deze loketten graag weer van dienst. Mensen die in deze periode rechtstreeks contact wensen met de politie kunnen terecht op het politiebureau in Cuijk aan de Spinding 1 of het politiebureau in Boxmeer aan de Karel Doormanstraat 19. Verder kunnen bewoners van deze plaatsen ook telefonisch contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of www.politie.nl.

Tijdelijke vakantiesluiting politieloketten district Maasland

Oss - In de vakantieperiode van 2 juli 2007 tot en met 13 augustus 2007 zullen politieloket Lith (Marktplein 20), loket Heesch (de Misse 6, Heesch) en loket Geffen (Dorpsplein 9, Geffen) gesloten zijn. Na deze periode is de politie u op deze loketten graag weer van dienst. Mensen die in deze periode rechtstreeks contact wensen met de politie kunnen terecht op het politiebureau in Oss aan de Raadhuislaan 39. Verder kunnen bewoners van deze plaatsen ook telefonisch contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of www.politie.nl.

Tijdelijke vakantiesluiting politieloketten district De Leijgraaf

Uden/Veghel - In de vakantieperiode van 2 juli 2007 tot en met 13 augustus 2007 zullen politieloket Schaijk (Schutsboomstraat 12) en loket Boekel (Sint Agathaplein 2a) gesloten zijn. Na deze periode is de politie u op deze loketten graag weer van dienst. Mensen die in deze periode rechtstreeks contact wensen met de politie kunnen terecht op het politiebureau in Veghel aan het Stadhuisplein 4 of op het politiebureau in Uden aan de Leeuweriksweg 2. Verder kunnen bewoners van deze plaatsen ook telefonisch contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of www.politie.nl.