KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

26-6-2007

Nederland wint eerste WK titel X-35

Het wereldkampioenschap in de X-35 klasse werd gevaren tijdens de 125ste editie van de Kieler Woche. Op dit eerste WK van deze klasse heeft een Nederlandse boot geschiedenis geschreven. Schipper Cees Wieringa met zijn team in de BRS X, is afgelopen zaterdag, 23 juni, de eerste wereldkampioen geworden in de X-35 klasse.

Aan dit wereldkampioenschap deden 35 teams uit acht verschillende landen mee. De top van het veld bleef tot de laatste dag dicht bij elkaar. De Cool Running van Mark Richmond uit Groot Brittannië en het team van Cees Wieringa lagen voor de laatste race op een gedeelde eerste plaats. De boot van Cees Wieringa trok uiteindelijk aan het langste eind, omdat het team in de laatste race de boot van Mark Richmond (Cool Running) voorbleef.

Eenmaal aan wal vertelde de blije tacticus van de BRS X, John den Engelsmann, het volgende: We hadden goede starts, reageerden alert op elke windverandering en we verbeterden onze trim en tactiek tijdens de steeds draaiende wind. Het grootste gedeelte van het kampioenschap hebben we in het midden gevaren en concentreerde we ons op de
bootsnelheid, dat is ons geheim tot succes. Ons doel was finishen in de top vijf, maar nu we als eerste boot wereldkampioen zijn, zijn we wel trots op dit succes.

Uitslagen, eindstand top vijf

1. BRS X, Cees Wieringa, (NED), 35 punten

2. Cool Running, Mark Richmond (GBR), 39 punten

3. Hermes X, Mati Sepp (EST), 49 punten

4. Quantum Racing, Nic Bol, (NED), 53 punten

5. Just 4 fun, Albert Kooiman (NED), 71 punten

Internetadres: http://www.x-yachts.com/seeems/19335.asp
E-mailadres:yvonne.vlek@watersportverbond.nl