Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 26 juni 2007

Politie verbaliseert bij voetgangersoversteekplaats

BREDA: De politie heeft de afgelopen weken regelmatig toezicht gehouden bij de voetgangersoversteekplaats Korte Ploegstraat/ Generaal Maczekstraat. Dit op verzoek van een grote groep ouders van leerlingen die aan de Steijnlaan wonen en naar de Zandbergschool gaan. Agenten constateerden bij de eerste keer dat er tien automobilisten door een rood verkeerslicht reden, dinsdag waren dat er nog twee. Die bestuurders werden op de Generaal Maczekstraat staande gehouden en bekeurd.

Verder werden voor de volgende overtredingen bekeuringen uitgeschreven:


1 x motor die over het trottoir rijdt om de file te omzeilen.
2x kind los op de achterbank,
2x bromfiets die over het trottoir rijdt.
2x bellen met GSM in personenauto,
4 x autorijden zonder gordel
8 x ouders die met kind op de fiets schuin de weg oversteken en tegen het verkeer inrijden.

Er liggen plannen dat in augustus, bij het begin van het nieuwe schoojaar, er een meeloop oversteekbrigade komt om de veiligheid van de overstekende kinderen te waarborgen, zo meldt wijkagent Jan van Gils (Sportpark).

Aangehouden na bedreiging met vuurwapen

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 21:00 uur een 42-jarige Bredanaar aangehouden in de Hudsonstraat. Deze aanhouding is verricht door leden van het Arrestatie Team Zuid Nederland. Zij waren ingeschakeld omdat de verdachte mogelijk vuurwapen gevaarlijk was. De Bredanaar was maandagmiddag tegen 16:00 uur voor de ingang van een opvangcentrum aan de Slingerweg betrokken bij een bedreiging met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Het slachtoffer wenste hiervan geen aangifte te doen. De bedreiging werd gedaan door een nog voortvluchtige man. De later aangehouden Bredanaar was aanwezig bij de bedreiging en nam het (mogelijke) vuurwapen over van de dader. Daarna gingen ze er samen vandoor op een brommer. Dit alles was reden voor de politie om in actie te komen en de mannen op te sporen. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt gewapende overval

BREDA: De politie onderzoekt een gewapende overval dinsdagochtend op een bedrijf aan de Hoge Steenweg. Een medewerkster van het bedrijf werd in de zaak rond 08:20 uur plotseling geconfronteerd met drie onbekende gemaskerde en gewapende mannen.

Die eisten geld van de medewerkster maar zij kon niks geven. Een voor een kwamen in totaal nog vijf medewerkers het bedrijf binnen om aan hun werkdag te beginnen. Steeds werden zij door de overvallers opgevangen. Die bleven om geld vragen. Toen ze in de gaten kregen dat er niks te halen viel, hebben ze enkele persoonlijke bescheiden van de medewerkers meegenomen en zijn ze vertrokken in een auto.

De politie kon vlak na de overval niet uitsluiten of alle overvallers waren vertrokken. Een of meerdere overvallers zouden mogelijk in een loods achter het bedrijfspand zitten. Leden van het Arrestatie Team Zuid Nederland gingen daarom het pand binnen. Zij constateerden dat alle overvallers gevlucht waren.

De politie heeft de geschrokken medewerkers opgevangen en overgebracht naar het bureau. Zij zijn in contact gekomen met medewerkers van Slachtofferhulp. De politie heeft van de slachtoffers een uitgebreide aangifte opgenomen. Ook zijn andere mogelijke getuigen gehoord. De technische recherche verricht onderzoek naar mogelijke sporen.

Politiehond Arco spoort twee inbrekers op na achtervolging

TERHEIJDEN / BREDA: Twee inbrekers zijn op heterdaad ingerekend na een inbraakpoging in Terheijden. Het duo probeerde in de nacht van maandag 25 juni op dinsdag 26 juni in te breken in een bedrijfspand aan de Bredaseweg in Terheijden. Rond 00.30 uur werden ze daarbij betrapt door een getuige. De twee daders stapten vervolgens in een auto en vluchtten weg. Hun rit ging richting Breda en de politie onderschepte het tweetal op de Heerbaan. Er ontstond een achtervolging waarbij er vanuit de rijdende auto een (vermoedelijk gestolen) laptop naar buiten werd gegooid. De rit eindigde op de Weilustlaan in Breda. De vluchtauto werd daar tot stoppen gebracht en de twee inzittenden gingen er hardlopend vandoor.

Politiehond Arco kwam er aan te pas om de twee voorvluchtige inbrekers op te sporen. De hond pakte het spoor op bij de verlaten vluchtauto en slaagde erin de beide verdachten te vinden. Verstopt onder een heg werd eerst een 33-jarige Bredanaar aangehouden. Een eind verderop had de tweede verdachte, een 38-jarige Tilburger zich eveneens onder een heg verschanst. De twee verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Ze zijn daarna in verzekering gesteld en worden momenteel verhoord.

Nader onderzoek wees uit dat het in Terheijden bij een inbraakpoging was gebleven. De inbrekers trachtten bij het bedrijf een raam te vernielen om binnen te komen. Het betrof dubbel glas en slechts de eerste laag glas was ingeslagen. De politie onderzoekt de herkomst van de draagbare computer die tijdens de achtervolging uit de auto werd

Aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 16:00 uur in de Rijnauwenstraat een 13-jarige Bredanaar aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen werd in een supermarkt betrapt toen hij een pakje shag wilde stelen. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor overgedragen aan zijn ouders. De jongen krijgt mogelijk een HALT straf.

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag even na 15.00 twee winkeldieven aangehouden in een warenhuis aan de Karrestraat. Een 30-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 37-jarige Bredase werden betrapt toen ze drie trainingspakken en een vest ter waarde van 155 euro wilden meenemen zonder te betalen. Het tweetal is ingesloten op het bureau.

Drie Fransen aangehouden na beroving in binnenstad

BREDA: De politie heeft maandagavond twee Franse mannen (beide 21 jaar, afkomstig uit Nieppe en Armentieres) en een 20-jarige Française uit Armentieres aangehouden wegens de beroving van een 22-jarige inwoner van Breda. De man liep rond 20.30 uur over de Catharinastraat toen hij door twee mannen en een vrouw werd gevraagd naar een koffieshop. Hij wilde de locatie uitleggen, maar bedacht dat ze net zo goed met hem konden meelopen. In eerste instantie verliep de wandeling prima, maar op de Veemarktstraat werd de Bredanaar door de twee mannen in elkaar geslagen en van een tas en zijn mobiele telefoon beroofd. Daarna liep het tweetal weg. Het slachtoffer hield zich bewusteloos, maar zette na even toch de achtervolging in. Uiteindelijk belde de Bredanaar, die een hoofdwond aan het incident overhield, de politie die de drie Fransen kort daarna in hun auto in de Adriaan van Bergenstraat in de kraag kon vatten. Het drietal is ingesloten op het bureau. De twee Franse mannen verklaren niets met de beroving van doen te hebben; een van hen stelt dat ze juist door het slachtoffer zijn aangesproken met de vraag of ze drugs wilde kopen.

Auteur: Manfredi Mauro