Ingezonden persbericht


NIEUWE AMSTERDAMSE NIEUWBOUWPRIJS VOOR MOOISTE NIEUWBOUWPROJECT

Amsterdammer kiest zelf favoriete nieuwbouwproject

Amsterdam, 26 juni 2007
De Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) en het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam vragen Amsterdamse bewoners van nieuwbouwprojecten een rapportcijfer te geven voor hun nieuwe huisvesting. Alle bewoners van projecten op- geleverd in 2005/2006 ontvangen deze week een vragenlijst in de brievenbus. Het win- nende gebouw wordt in oktober beloond met de Amsterdamse Nieuwbouwprijs. De uitslag geeft informatie over wat bewoners werkelijk belangrijk vinden aan hun woonom- geving, zodat dit kan worden meegenomen in toekomstige planvorming. Door het uitreiken van een prijs wordt de betrokkenheid en het bewustzijn van Amsterdammers vergroot bij vernieuwing en uitbreiding van hun stad. De prijs maakt duidelijk dat hun mening over de (nieuwe) woonomgeving serieus wordt genomen.

eind juli worden uit de lijst van inzendingen de 20 beste projecten geselecteerd. Deze gaan door naar de volgende ronde. Tijdens deze ronde bezoekt een jury ­ samengesteld uit bewo- ners ­ de 20 gebouwen op locatie en beoordeelt de uitstraling, de buitenkant en plaats van het gebouw in de omgeving en selecteert daaruit de 10 beste projecten. in de maanden september en oktober kiest de Amsterdamse bevolking via AT5 en Het Parool uit de 10 beste projecten de winnaar. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 25 oktober in de zuiderkerk; de winnaar wordt beloond met de Amsterdamse nieuwbouwprijs.

De organisatie is in handen van de Amsterdamse federatie voor woningcorporaties (AfwC), het ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, AT5 en Het Parool. Deze vier partijen zijn sa- men overeengekomen deze prijs te ontwikkelen.

voor meer informatie kunt u contact opnemen met het ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, Annemarie satink, telefoon 020 552 60 51 of 06 55 77 03 10.

Dit is een initiatief van:
Postbus 1104 1000 BC Amsterdam T 020 552 60 60


---- --