Gemeente Leeuwarden

Gymnasion Gymnasion

Mogelijke locatie daklozenopvang Nieuweweg

Bron: Gemeente Leeuwarden (26-06-2007) In Leeuwarden zijn vier nieuwe locaties voor de opvang van daklozen nodig. Het gaat om de algemene opvang, een woonpension, een zorg/verpleeghuis en de nachtopvang.
Deze locaties zijn nodig omdat de Terp aan de Gouden Regenstraat gaat sluiten. Een mogelijke locatie voor de algemene opvang is op dit moment in beeld: het gebouw Gymnasion aan de Nieuweweg.

Het gaat om 40 kortdurende woonplekken. De komende weken gaat wethouder Sluiter in gesprek met direct omwonenden, het wijkpanel, bedrijven en organisaties in de buurt om de reacties te peilen op deze mogelijke locatie. Op donderdag 5 juli is er een algemene avond voor belangstellenden (zie uitnodiging onder `nieuwsberichten' op de site en de Kennisgevingenpagina in Huis aan huis). Na de zomer zal het college zich dan buigen over deze mogelijke locatie.

Nieuw bij de zoektocht naar locaties voor maatschappelijke opvang is dat inwoners van Leeuwarden zelf via de website mogelijke locaties voor de maatschappelijke opvang in de stad kunnen aandragen. Zie hiervoor rechtsonder op deze pagina de knop `Locatiekeuze maatschappelijke opvang' onder `Locatiekeuze'.