Gemeente Lochem


Werkzaamheden Mogenzompsebrug weer opgepakt

Op 26 juni zijn de werkzaamheden aan de Mogenzompsebrug weer opgepakt. Nu de werkzaamheden weer opgestart zijn, is het om veiligheidsredenen absoluut niet mogelijk gebruik te maken van de brug. De werkzaamheden verzwakken eerst de draagkracht van de brug voordat deze weer wordt hersteld. Het verkeer kan gebruik maken van de Grote Drijfweg, Stationsweg en Goorseweg om het Twentekanaal over te steken.

Op 10 april werd de Mogenzompsebrug in Lochem afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer in verband met groot onderhoud. De onderhoudswerkzaamheden zouden aanvankelijk vier dagen duren. Tijdens de werkzaamheden zijn onvoorziene mankementen ontdekt aan de draagconstructie van deze brug. Deze mankementen moeten gerepareerd zijn voordat de brug weer veilig genoeg is om het gemotoriseerde verkeer er op toe te staan.

De opdrachtgever (Rijkswaterstaat) en de aannemer hebben de afgelopen maanden gediscussieerd over de wijze en de kosten van het herstel van de brug. Deze discussie heeft geleidt tot een verdere vertraging in de uitvoering. Beide partijen zijn zich er van bewust dat de langdurige afsluiting van de brug hinder geeft voor de omwonenden en het overige verkeer. De brug wordt waarschijnlijk binnen drie weken weer opengesteld voor het verkeer. Of deze datum gehaald wordt, is afhankelijk van de weersomstandigheden.