Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 26 juni 2007 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
BurgemeesterP.M. Maas
Wethouder H.W.M.A. van den Berk ­
van de Laar,
Wethouder J.C.M. Hendriks ­ van
Kemenade,
Wethouder R.A. Dekkers
Gemeentesecretaris J.W.F. Compagne.
1. Best.secr Openbare- en niet openbare Goedkeuring Akkoord. Besluitenlijst B&W-vergadering dd. 19 juni 2007

2. Best.secr Kadernota 2008. Ter bespreking. Akkoord.
3. BEZ Onderzoek subsidieverwerving. Instemmen met: Akkoord.
1. de conclusies van de rapportage zijnde:
- taak subsidieverwerving wordt redelijk (op ad hoc basis) uitgevoerd, doch kan beter (structureel inbedden);
- er kan meer subsidie worden verworven bij een structurele invulling;
2. inhuur externe ondersteuning voor voorshands 2 jaar op basis van 1 à 2 dagen per week (max. 500 uren per jaar).


4. BEZ-BC Verslag klankbordgroep Dienstverlening Voor kennisgeving aannemen. Akkoord. d.d. 11 juni 2007.

5. OSZ-JZ Beslissing op bezwaarschrift namens 1. bezwaarschrift gegrond verklaren, het bestreden Akkoord. AAM Van Heesch (Goorts&Coppens besluit herroepen en alsnog het gevraagde Advocaten). handhavingsbesluit nemen; 2. proceskostenvergoeding toekennen ad 644,00.


6. PBZ-BW Brief Hart voor Rooi/Partij van de Arbeid HvR/PvdA informeren conform concept-brief. Akkoord. inzake Duurzaamheid op school

7. PBZ-BW Principe-verzoek om medewerking bouw In principe medewerking verlenen aan de bouw van één Akkoord. woning aan de Leunestraat/Boskantse- woning aan de Leunestraat/Boskantseweg mits wordt weg. voldaan aan de randvoorwaarden als gesteld in art. 20, lid 2 van het bp "Sint-Oedenrode Zuid".
8. PBZ-BW Aanvraag monumentenvergunning De 1. Monumentenvergunning onder voorwaarden verlenen Akkoord. Gouden Leeuw, Markt 10. voor het restaureren en gedeeltelijk vernieuwen van verschillende monumentale gebouwonderdelen van het horecapand "De Gouden Leeuw"; 2. verlenen bouw-/aanleg- en sloopvergunning mandateren.

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 26 juni 2007 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting.


9. SLZ-EVO Subsidie-aanvraag Stichting tot Behoud 3. een eenmalige subsidie aan de Stichting tot Behoud Akkoord. van het Trekpaard. van het Trekpaard in de Meierij verlenen ad 750,-- tbv het evenement voor het trekpaard op 16-9 a.s.; 4. de subsidie ad 750,-- dekken uit de UPC-middelen.


10. SLZ-EVO Uitgifte resterende bedrijfskavels. 1. kennisnemen van de memo "uitgifte resterende 1, 2 en 3 akkoord; bedrijfskavels versie 3"; 4. bij gelijke eindscore wordt 2. kennisnemen van rapport "Externe veiligheid het voorgelegd aan het industrieterrein De Kampen"; college van B&W. 3. instemmen met uitgifte-protocol voor resterende bedrijfskavels; 4. besluiten op welke wijze resterende bedrijfskavels bij gelijke eindscore worden gegund.


11. SLZ-IG Brieven gemeente Laarbeek over 1. instemmen met brief, waarin we Laarbeek vragen ons Akkoord. Infrastructuur en nieuw bedrijventerrein. op de hoogte te houden van de plannen; 2. kopie van de brief sturen aan de dorpsraad Nijnsel.


12. SLZ-IG Sanering huishoudelijke De alsnog van DLG ontvangen subsidie ad 133.353,20 Akkoord. afvalwaterlozingen buitengebied. te verdelen over de gesaneerde afvalwaterlozingen (die > 40 meter van de bestaande riolering lagen).
13. PBZ-BW Uitbreiding bouwblok Vernhout 4. Indien AAB positief adviseert, in principe medewerking Akkoord. verlenen via vrijstellingsprocedure o.g.v. art. 19, lid 2 WRO.
14. PBZ-BW Verzoek tot wijziging bestemmingsplan Het verzoek van dhr. Markgraaff om herziening van het Akkoord. "Olland", Roest 3-3A. b.p. Olland voor de locatie Roest 3-3A meenemen in overwegingen tav de herziening van het bp Olland.
15. PBZ-BW Verzoek om planschadevergoeding ex Het verzoek om planschadevergoeding conform advies Akkoord. art. 49 WRO van dhr. Elsen ivm SAOZ afwijzen. verhoging van de GSM-zendmast nabij zijn toenmalige woning Past.Smitsstraat 42.

16. PBZ-BW Verzoek om planschadevergoeding ex Het verzoek om planschadevergoeding conform advies Akkoord. art. 49 WRO van fam. Niezen-Van SAOZ afwijzen. Gemert ivm de verleende vrijstelling ex art. 19, lid 1 WRO tbv de bouw van één woning aan de Lieshoutsedijk 27.

17. PBZ-BW Concept-begroting 2008 en concept- 1. instemmen met de concept-jaarrekening van WzNB en Akkoord. jaarrekening 2006 van de te verwachten voorstel resultaatbestemming om het gemeenschappelijke regeling rekeningresultaat van 22.597,-- te storten in de welstandszorg Noord-Brabant (WzNB). reserve;

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 26 juni 2007 PAGINA 3

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. 2. instemmen met de concept-begroting 2008 van WzNB; 3. instemmen met de zienswijze zoals die door de adoptiegemeente Sint-Michielsgestel is voorbereid; 4. na vaststelling door AB de jaarrekening en begroting in de leeskamer ter inzage leggen voor de raadsleden.


18. PBZ-BW Vergunning Wet Milieubeheer Past. 1. Instemmen met het weerleggen van de ingediende Akkoord. Smitsstraat 55. zienswijze; 2. de vergunning Wet Milieubeheer weigeren.


19. PBZ-BW Ondertekening van de verklaring Besluiten de verklaring "countdown 2010" te Akkoord. Countdown 2010. ondertekenen.
20. PBZ-WIZ Jaarrekening en jaarverslag 2006 1. met instemming kennisnemen van de jaarrekening Akkoord. regionale ambulancevoorziening Brabant 2006; Midden-West-Noord. 2. kennisnemen van het jaarverslag 2006.


21. SLZ-EVO Wijziging statuten Stichting OOG Instemmen met: Akkoord. alsmede gemeenschappelijke regeling 1. partiële wijziging van de statuten conform voorstel; openbaar onderwijs. 2. wijziging van de gemeenschappelijke regeling openbaar basisonderwijs gemeenten Bernheze, Landerd, Oss, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel conform voorstel.