Twynstra Gudde


Jelle van der Kluit (Twynstra Gudde) finalist bij EuroFM European FM researcher award 2007

Deze week zijn de finalisten bekend gemaakt voor de EuroFM European Facility Management researcher award 2007. Jelle van der Kluit, adviseur bij Twynstra Gudde, is één van de drie finalisten.

Jelle schreef zijn onderzoek, 'Managing a Multinationals facility management organization across borders' ter afsluiting van zijn studie facility management aan de Universiteit van Wageningen. Het onderzoek is uitgevoerd voor de internationale facility management organisatie van Hewlett-Packard en adviesbureau Twynstra Gudde.

In het onderzoek besteedt Jelle aandacht aan de kansen en de voor en nadelen van grensoverstijgend facility management binnen multinationals en de wijze waarop deze organisaties kunnen omgaan met enerzijds internationale coördinatie en anderzijds lokale 'responsiveness'.
Uit het onderzoek blijkt verder dat een duidelijke verschuiving plaatsvindt naar meer gecentraliseerde (internationale) facility management organisaties binnen Multinationals. Echter, zaken als centralisatie/decentralisatie, de mate van standaardisatie, de mate van commerciële en bestuurlijke autonomie en uiteraard culturele verschillen tussen landen, maken grensoverschrijdend facility management binnen Multinationals complex.

EuroFM, de Europese facility management vereniging, heeft deze award in het leven geroepen om internationaal onderzoek naar facility management te promoten. De finalisten dienen hun onderzoek te presenteren aan een internationale jury. De jury bestaat uit Per Anker Jensen (Universiteit van Denemarken), Helena Ohlsson (Johnson Controls) en Keith Alexander (Universiteit van Salford) De prijsuitreiking vindt plaats op 26 juni 2007 tijdens het gala-diner van EuroFM in Zürich.

Contact

Pers

Nouzha Chouâli
033 4677706
nch@tg.nl

Evenementen

Algemeen
033 4677777
info@tg.nl

Diensten


* Facility management