Gemeente Amersfoort



Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 135

datum: 4 juni 2007

Eerbetoon aan alle veteranen, jong en oud, waar ook ter wereld ingezet voor Nederland.

EERSTE VETERANENDAG VOOR AMERSFOORT EN LEUSDEN

De burgemeesters van Amersfoort en Leusden roepen alle veteranen op zich aan te melden voor de veteranenbijeenkomst op 26 juni 2007 in de stadshal De Flint te Amersfoort. Het initiatief voor deze lokale veteranenmiddag is ontstaan in navolging van de landelijke veteranendag op 29 juni te Den Haag.

Amersfoort en Leusden kent een groot aantal militaire veteranen. Dit zijn niet alleen de nog in leven zijnde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet, maar ook een snel groeiende groep "jonge veteranen". Militairen die hebben deelgenomen aan (vredes)missies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Afghanistan en Irak.

Op zoek naar ongeregistreerde groep veteranen
Een grote groep veteranen staat ingeschreven bij het Veteraneninstituut te Doorn. Zij krijgen automatisch bericht over deze middag. Bekend is echter dat vele veteranen zich niet hebben laten registreren. De organisatoren van deze middag zijn speciaal naar hen op zoek. Ook zij kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst.

Programma
Naast speeches van de beide burgemeesters en de directeur van het veteraneninstituut te Doorn, vormt het elkaar ontmoeten in informele sfeer een belangrijk onderdeel van het programma. Partners en/of begeleiders zijn tevens van harte welkom. Ontvangst vanaf 15.00 uur. Aanvang 15.30 tot 17.30 uur.

Aanmelden
Veteranen kunnen zich aanmelden voor deze bijeenkomst bij mw. L. Meeder, gemeente Amersfoort, tel. 033 - 469 4440 of via e-mail naar: L.meeder@amersfoort.nl Graag onder vermelding van persoonlijke naam/adres/woonplaats gegevens, bij welk Krijgsmachtdeel ze hebben gediend, aan welke missie(s)/uitzending(en) ze hebben deelgenomen en in welke periode(s).

Informatie:
Gemeente Amersoort, mw. L. Meeder. 033 - 469 4440 of L.Meeder@amersfoort.nl Gemeente Leusden, mw. J.v.d. Werf 033 - 496 1720 of j.a.vanderwerf@leusden.nl


---- --