Ingezonden persbericht


Puppycursus in zomer bij Dierenbescherming Utrecht

Utrecht, 11 juni 2007

In de maanden juli en augustus is er weer volop ruimte voor pups en hun eigenaren bij de cursus 'Gehoorzame Huishond', de hondentraining van de Dierenbescherming. Juist op jonge leeftijd kan een hond erg veel leren, vandaar dat de Dierenbescherming in de zomermaanden deze speciale puppytraining geeft. De cursus vindt plaats op dinsdagavond in Nieuwegein en gaat van start op 26 juni met een theorieavond.

Tijdens de cursus 'Gehoorzame Huishond' leren hond en eigenaar spelenderwijs om beter naar elkaar te luisteren. Zo krijgt de eigenaar een goed opgevoede hond, die overal mee naartoe kan. Een goede samenwerking tussen hond en baas is voor beiden aangenamer. Bovendien wil de Dierenbescherming met de training voorkomen dat honden door gedragsproblemen in het asiel terechtkomen.

De cursus wordt verzorgd door enthousiaste, goed opgeleide trainers. Er wordt getraind in kleine groepen, ingedeeld naar leeftijd en niveau. Voor aanvang van de les mogen de honden een kwartier loslopen om met elkaar te spelen, zodat ze ook met soortgenoten leren omgaan. De zomercursus is bedoeld voor pups die geboren zijn na 1 april 2007. In september stromen zij door naar de reguliere training 'Gehoorzame Huishond'.

De honden kunnen op elk gewenst moment instappen in de cursus, eventueel na een gratis proefles. Het trainingsveld ligt aan de Coltbaan op industrieterrein Plettenburg in Nieuwegein. Voor E65,- per jaar kan men een jaar lang op cursus (inclusief een jaar lidmaatschap van de Dierenbescherming). GeĂŻnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht bij Dierenbescherming Utrecht Amersfoort en omstreken, telefoon 030 - 246 88 66 of www.hondenschoolutrecht.dierenbescherming.nl.