Vereniging van Effectenbezitters


VEB reactie op advies AG dinsdag om 9.15 uur in Nieuwspoort Den Haag

De VEB heeft zojuist van de griffie van de Hoge Raad vernomen dat het advies van de Advocaat Generaal inzake de cassatie die ABN Amro heeft ingesteld tegen de beschikking van de Ondernemingskamer (d.d. 3 mei) morgenochtend om 8.30 uur aan betrokken advocaten zal worden gestuurd en op de website www.rechtspraak.nl zal worden geplaatst.

Het advies van de Advocaat-generaal, prof mr. Timmerman, aan de Hoge Raad vormt een belangrijke, maar niet beslissende, indicatie over de definitieve uitspraak van de Hoge Raad. De VEB schat, op basis van de inschatting van cassatie-advocaten, de kans op circa 75 procent dat de Hoge Raad het advies van de Advocaat-generaal volgt.

De VEB zal - in het kader van een efficiënte afhandeling van mediaverzoeken - dinsdag om 9.15 uur beschikbaar zijn in Nieuwspoort Den Haag om op het advies te reageren. Dit geldt zowel bij een - voor VEB - positief als negatief advies. De VEB zal er tevens voor zorgdragen dat voldoende exemplaren van het advies aanwezig zijn. De zaal is vanaf 9.00 uur geopend.

Indien u voornemens bent aanwezig te zijn, verzoeken wij dat - indien mogelijk - per email (info@veb.net) te bevestigen.

Vereniging van Effectenbezitters