Ingezonden persbericht


TomTom en Vodafone UK werken samen aan introductie van 's werelds meest vooruitstrevende reistijdinformatiesysteem voor onovertroffen navigatie in het Verenigd Koninkrijk

Accurate reistijden voor alle wegen

Amsterdam, 26 juni 2007 - TomTom, 's werelds grootste leverancier van navigatieoplossingen en Vodafone UK kondigen vandaag aan dat ze gezamenlijk een nieuw reisinformatiesysteem zullen ontwikkelen dat superieure reistijdinformatie levert.

Het betreft een exclusieve overeenkomst waarbij door TomTom zelf ontwikkelde gepatenteerde technologie, anonieme, onbewerkte GSM-data van het Vodafone UK netwerk omzet in accurate, real-time informatie. Deze data omvat snelheid en de rijrichting van auto's die de belangrijkste wegen in het Verenigd Koninkrijk berijden. Dit heeft tot gevolg dat gebruikers een beter beeld van de exacte verkeerssituatie krijgen, waardoor men in staat is direct een route te plannen én te wijzigen om verkeersopstoppingen te voorkomen.

"Deze belangrijke ontwikkeling markeert een belangrijke doorbraak in mobiliteitsmanagement en routebegeleiding en zal onze klanten zeker voordeel opleveren. Dit zal zeker de dagelijkse reiservaring voor onze klanten in het Verenigd Koninkrijk verbeteren ," aldus Harold Goddijn, TomTom's chief executive officer. "Door de samenwerking met Vodafone kan de fijnmazige informatie van hun mobiele netwerk helpen om de alledaagse navigatiebehoeften op te lossen én herdefiniëren we het begrip verkeersmobiliteit in het Verenigd Koninkrijk. Het is de ambitie van TomTom om deze revolutionaire oplossing in 2008 voor 50% van het Europese klantenbestand beschikbaar te maken."

"Wij zijn zeer verheugd dat wij deze innovatieve dienst in samenwerking met TomTom in het Verenigd Koninkrijk kunnen leveren. Dit opwindende nieuwe initiatief is opnieuw een bewijs van onze toewijding om nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen in de mobiele markt," zegt Tim Stone, Director of New Business Development and Wholesale voor Vodafone UK. "Dankzij de kwaliteit van onze data kunnen bestuurders in het Verenigd Koninkrijk spoedig toegang krijgen tot de meest recente verkeerssituatie. Dit leidt ertoe dat bestuurders al hun reizen routes via de snelste route plannen en navigeren."

De exacte details van de dienst zullen bij de introductie, die begin 2008 verwacht wordt, bekend gemaakt worden. Als de dienst beschikbaar komt, zullen alle huidige en toekomstige TomTom gebruikers van deze dienst kunnen genieten. De oplossing zal tevens beschikbaar zijn voor wegautoriteiten en het bedrijfsleven, die deze oplossing kunnen gebruiken voor dynamische verkeerscontrolemeting en een verbetering van fleetmanagement.


- Einde -