Provincie Noord-Brabant


Persbericht


Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant kent 156.550 euro toe

Datum
25 juni 2007
Nummer
145
Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant
heeft 49 garantiebijdragen verleend voor activiteiten op het werkgebied van het cultuurfonds: geschiedenis en letteren, beeldende kunst, podiumkunsten, monumentenzorg en natuurbehoud. Het gaat in totaal om 156.550 euro.

In de kwartaalronde van juni 2007 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant is aan een rijke variëteit organisaties en projecten een bijdrage toegekend. Zo heeft de Stichting Bloemencorso Zundert een bijdrage van E 3.000,= ontvangen voor de productie van twee kunstwerken die vervolgens in Antwerpen ten toon worden gesteld.
De Stichting Kunst- en filmdocumentatie uit Eindhoven ontvangt E 2.500,- voor een documentaire film over het maakproces van beeldende kunst.
De Heemkundekring Hilvarenbeek en Diessen kan op een bijdrage van E 3.375,- rekenen voor het behoud van historisch materiaal.
De Vereniging Bossche Opera uit 's-Hertogenbosch organiseert een scenische opera Giovanna d'Arco van G. Verdi en ontvangt daarvoor E 5.000,-.
Stichting Impact uit Helmond organiseert het jongerenfestival Impact 2007 in Helmond. Dit is een vervolg op de succesvolle eerste editie en zij ontvangen
E 5.000,-.
Het complete overzicht van de toewijzingen in de tweede kwartaalronde 2007 is als bijlage bij dit persbericht gevoegd.