Gemeente Weert

26 juni 2007

GEMEENTE VERKOOPT PAND HOOGH WEERT AAN WONEN WEERT

Het voormalige onderwijsgebouw Hoogh Weert, gelegen aan de Wilhelminasingel 10b / 12, wordt op korte termijn door de gemeente verkocht aan Wonen Weert. In het pand is het Centrum voor Opvang en Verslavingszorg gevestigd en vanaf september 2007 zal ook de onderwijsinstelling HBO Nederland hier gevestigd worden.

De intentie is altijd geweest om het pand te verkopen aan Wonen Weert, mits hierover overeenstemming kon worden bereikt. Na de besluitvorming over de vestiging van het Centrum voor Opvang en Verslavingszorg in 2004 is een gedeelte van het pand verbouwd door Wonen Weert om deze vestiging mogelijk te maken. De verbouwing voor de vestiging van HBO Nederland is nu in volle gang.

Er was al enige tijd overeenstemming met Wonen Weert. Er moest echter ook nog grond worden aangekocht van Bouwfonds MAB om tot verkoop aan Wonen Weert over te kunnen gaan.

Monumentale status
Bij de inventarisatie voor de gemeentelijke monumentenlijst in 2002 zijn de panden Wilhelminasingel 10b (voormalig patronaatsgebouw en bewaarschool) en nummer 12 (RK Volkshuis en huishoudschool) beschreven. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 25 november 2003 besloten de plaatsing op de gemeentelijke monumentenlijst van Wilhelminasingel 10b op te starten en voor nummer 12 niet. Wel diende van dit laatste pand het glas-in-loodraam te worden behouden. Tegen de voorgenomen plaatsing op de lijst van Wilhelminasingel 10b zijn bezwaren ingediend door belanghebbenden. In afwachting van de ontwikkelingen op deze locatie is de procedure tot plaatsing nog niet doorgezet. Beide panden hebben dus nog geen status als gemeentelijk monument. Echter, de verwachting is dat de procedure binnen afzienbare tijd kan worden voortgezet. Bij de verbouwing van Wilhelminasingel 12 wordt het eerder genoemde glas-in-loodraam herplaatst in het uitgebreide trappenhuis.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2007.143 FS


---- --