Politie Amsterdam-Amstelland



Man zwaargewond na steekpartij; 2 arrestaties / Leidseplein (26/06/07)

Dinsdagochtend raakte een 28-jarige man zwaargewond toen hij werd neergestoken op het Leidseplein. De politie arresteerde twee verdachten op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident. Het slachtoffer werd direct gereanimeerd en naar een ziekenhuis vervoerd.

Rond kwart voor vier kreeg een aantal mannen het met elkaar aan de stok op het Leidseplein ter hoogte van de taxistandplaats. De ruzie escaleerde in een handgemeen waarbij een mes werd getrokken. Het slachtoffer werd neergestoken en zakte zwaargewond in elkaar. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ontfermden zich over hem. In de omgeving van het Leidseplein werden twee verdachten (37 en 40 jaar) ingerekend. Het slachtoffer werd gereanimeerd en in een ziekenhuis opgenomen. Zijn toestand wordt kritiek maar stabiel genoemd. Over de toedracht tot of het motief voor de steekpartij is nog niets bekend. Hennepplantage ontmanteld na bezoek deurwaarder / Cruquiusstraat (26/06/07)

Bij de assistentie van een deurwaarder die een bezoek bracht aan een woning aan de Cruquiusstraat ontdekte de politie maandag 25 juni een hennepplantage. In het pand werden 194 hennepplanten in beslag genomen waarna de binnentuin werd ontmanteld. Alle verboden goederen zijn vernietigd.
Winkeldief steekt winkelmedewerker in arm; 1 arrestatie / Overtoom (26/06/07)

Een agressieve winkeldief stak maandag 25 juni op de Overtoom een medewerker van een winkel in zijn arm die hem wilde aanhouden nadat de man op heterdaad was betrapt bij een winkeldiefstal. De medewerker raakte gewond aan een arm en moest in een ziekenhuis worden behandeld aan zijn verwondingen. De verdachte (29) vluchtte weg, maar kon door een scooterpost van de politie worden achterhaald en ingerekend. Even voor drie uur betrapte een klant van een winkel aan de Overtoom een man die goederen onder zijn jas stopte. De getuige waarschuwde personeel van de winkel die de achtervolging inzette toen de verdachte de winkel verliet zonder te betalen. Toen de winkelmedewerker de dief in de kladden greep viel de gestolen waar op de grond. De man reageerde bijzonder agressief en stak de medewerker met een schroevendraaier in zijn arm. De verdachte nam de kuierlatten, maar kon door agenten op een scooter worden achterhaald. Hij werd ingerekend en ingesloten. De recherche onderzoekt de zaak. Winkel overvallen / Rokin (26/06/07)

Maandagmiddag 25 juni werd even na vier uur op het Rokin een winkel overvallen. Een medewerker werd door een man met een mes bedreigd, waarna deze een greep in de kassa deed en verdween. De verdachte is voortvluchtig. De recherche onderzoekt de zaak.