Gemeente Heerlen

Eerste diploma's Werkplein Zuid-Limburg
Vier horeca-assistenten niveau 1

Vier Zuid-Limburgse werkzoekenden hebben maandag 25 juni hun diploma 'Horeca assistent niveau 1' ontvangen. Bij dat diploma hoort ook een baan in een van de horecagelegenheden waar de kandidaten tijdens hun opleiding ervaring hebben opgedaan.

Werkplein Zuid-Limburg is een samenwerkingsverband van CWI, UWV en de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen, met verschillende opleidings- en kennisinstituten. De medewerkers van Werkplein Zuid-Limburg zoeken werkgevers op en proberen hen te helpen met het vervullen van vacatures en het opleiden van (toekomstige) medewerkers, zodat zij voldoen aan de eisen die aan bepaalde werkzaamheden worden gesteld.

Leer-werkaanstelling
De vier kandidaten zijn ongeveer een jaar geleden via assesments geselecteerd uit de bestanden van CWI, UWV en de Tripool gemeenten. Na een intensieve partijkscholing bij het Arcus-college volgde een proefplaatsing bij een van de horecabedrijven. Daarna kregen ze een half jaar lang een leer-werkaanstelling waarbij ze 32 uur per week werkten en elke twee weken lessen volgden. Nu krijgen ze hun diploma en hebben ze de smaak zo goed te pakken dat ze zich al hebben aangemeld voor de vervolgopleiding 'kok niveau 2'.

Juiste opleiding
Ook voor de werkgever heeft deze aanpak voordelen. Op dit moment is het heel erg moeilijk om aan goed gekwalificeerd personeel te komen. Met de begeleiding van Werkplein Zuid-Limburg krijgen de werkgevers de kans dat iemand op proef wordt geplaatst, zonder dat ze die persoon een volledige salaris moeten betalen. Zo wordt op termijn een moeilijk vervulbare vacature ingevuld, door iemand met precies de juiste opleiding.

Succes
Omdat dit project zoveel succes heeft, is inmiddels een tweede groep gestart met 13 deelnemers. In augustus volgt nog een derde groep. Ook zijn er plannen voor een opleiding 'Kok, niveau 2'. Instanties uit Noord-Limburg en Brabant hebben ook al interesse getoond in deze aanpak.

HEERLEN, 26 juni 2007
Concernstaf Communicatie
Monique Leurs
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------


---- --