European Union



IP/07/883

Brussel, 26 juni 2007

Concentraties: Commissie keurt voorgenomen overname van Initial ESG door UTC goed

De Europese Commissie heeft, in het kader van de EU-concentratieverordening, de voorgenomen overname goedgekeurd van het Britse bedrijf Initial Electronic Security Group (ESG) door de onderneming United Technologies Corporation (UTC), met hoofdzetel in de Verenigde Staten. Na een onderzoek concludeerde de Commissie dat de transactie de daadwerkelijke concurrentie in de Europese Economische Ruimte (EER) of een wezenlijk deel daarvan, niet aanzienlijk zou belemmeren.

United Technologies Corporation is een gediversifieerde onderneming met activiteiten in verschillende sectoren. Zij heeft onder meer de ondernemingen Otis Elevator Company, Pratt & Whitney, en UTC Fire & Security in portefeuille. Initial Electronic Security Group brengt veiligheid- en brandveiligheidsystemen op de markt.

De voorgenomen transactie zou leiden tot overlappingen op de Nederlandse en Britse markten voor alarmapparatuur en voor de installatie en het onderhoud van elektronische veiligheidsystemen. Het gezamenlijk marktaandeel van de nieuwe entiteit zou evenwel beperkt blijven en het marktonderzoek van de Commissie heeft bevestigd dat verschillende betrouwbare ondernemingen die deze diensten aan klanten van gelijk welke grootte kunnen aanbieden, op de markt zullen stand houden.

Meer informatie over de zaak is te vinden op: http://ec.europa.eu/comm/competition/mergers/cases/index/m93.html#m_46 71