PCM Uitgevers


26/06/2007
Willem Schoonen benoemd tot hoofdredacteur Trouw

Trouw heeft een nieuwe hoofdredacteur. Willem Schoonen, nu nog chef van de redactie economie, is gisteren benoemd. In een plenaire vergadering kreeg hij de massale steun van de redactie.

Schoonen werkt 22 jaar bij Trouw. Hij is de opvolger van Frits van Exter, die sinds 1998 de leiding over de krant had, maar die functie in april neerlegde.

Schoonen (49) volgde het gymnasium in Apeldoorn en studeerde vervolgens milieuhygiëne in Wageningen. In 1985 begon hij bij Trouw als wetenschapsredacteur. Begin jaren negentig werd hij correspondent in Brussel om na zes jaar terug te keren naar de Amsterdamse redactie. Daar speelde Schoonen een grote rol bij de ontwikkeling van het dagelijkse katern de Verdieping, waar hij zes jaar de leiding over had. Drie jaar geleden werd hij chef van de redactie economie.

De nieuwe hoofdredacteur is niet van plan de formule van de krant radicaal te gaan veranderen. âDie formule is ijzersterk, dus daar ga ik niet te veel aan sleutelen. Wel wil ik meer lezers aan ons binden met nieuwe projecten, naast de papieren krant. Denk bijvoorbeeld aan Trouw heeft een nieuwe hoofdredacteur. Willem Schoonen, nu nog chef van de redactie economie, is gisteren benoemd. In een plenaire vergadering kreeg hij de massale steun van de redactie. websites voor specifieke doelgroepen, zoals de pas gelanceerde Schrijf!-site en Trouw Groen!."

Bron: Raad van Bestuur