Dienstenbond CNV

Nieuws

26 juni 2007

Leden akkoord met pensioenregeling uitzendkrachten

Door: h.gerding

Tot en met afgelopen vrijdag kon er gestemd worden over de nieuwe pensioenregeling voor uitzendkrachten. Leden hebben in meerderheid positief gestemd en daarmee de nieuwe pensioenregeling verwelkomt.

Instemming
Op een enkele tegenstem na, hebben de leden van CNV Dienstenbond hun goedkeuring gegeven aan de nieuwe pensioenregeling voor uitzendkrachten + de daarbij horende loonstijging van 3% per 2 juli aanstaande. Een onderhandelingsproces van enkele jaren kan hiermee worden afgesloten. Praktisch betekent het vooral dat de regeling nu gebouwd moet worden in nauwe samenwerking met de Stichting Pensioenfonds voor Langdurige Uitzendkrachten. De nieuwe regeling kan dan per 1 januari 2008 van start.

Deelnemersraad
Bij de laatste Info over de pensioenregeling is ook een oproep gedaan om namens CNV Dienstenbond de belangen van uitzendkrachten te verdedigen in de deelnemersraad. Deze deelnemersraad zal dit najaar worden opgericht en zal het pensioenfonds voor langdurige uitzendkrachten gaan controleren en adviseren. Voor deze taak namens CNV Dienstenbond hebben zich leden gemeld zodat de deelnemersraad wat ons betreft van start kan.

Algemeen Verbindend Verklaring CAO.s
Per 20 juni is de ABU CAO voor uitzendkrachten opnieuw algemeen verbindend verklaard door de minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Deze verklaring volgt op een verzoek van onder meer CNV Dienstenbond op eerdere veranderingen in de CAO, zoals de start van een Sociaal Fonds. Het belangrijkste effect is dat vanaf 20 juni 2007 nagenoeg ieder uitzendkracht onder de ABU CAO voor uitzendkrachten valt en de toepassing van de rechten uit deze CAO kan claimen. Bovendien valt nagenoeg ieder uitzendbureau onder het Sociaal Fonds en moet daarvoor vanaf 20 juni premie gaan betalen. Deze premie wordt gebruikt om betere arbeidsomstandigheden en meer scholing voor uitzendkrachten te financieren. Ook kunnen er meer acties in gang worden gezet om een goede naleving van de CAO af te dwingen. Een goede zaak, kortom, waarvan uitzendkrachten de vruchten plukken.

Informatie
Neem voor vragen naar aanleiding van deze Info contact op met uw bestuurder en de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer 023-5651052 of mail direct: h.gerding@remove-this.cnvdibo.nl.

Verspreiden
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via telefoonnummer 023-5651052. Check ook onze website voor alle voordelen van het lidmaatschap: www.cnvdienstenbond.nl.