Gemeente Venray


26 juni 2007

Venray wil inwoners vaker betrekken bij beleid

`Beter beleid door samen te werken met burgers'

Venray wil haar inwoners nog vaker betrekken bij de vorming én uitvoering van beleid. Dit schrijft de gemeente in haar notitie `Burgerparticipatie in Venray' die deze week door het college is vastgesteld. De gemeente vindt dat zij haar inwoners nog vaker kan en moet betrekken dan ze nu al doet, omdat dit bijdraagt aan een betere kwaliteit van beleid en aan meer draagvlak voor beleid.

Burgerparticipatie staat al een aantal jaren hoog op de agenda van de gemeente Venray. Denk bijvoorbeeld aan de totstandkoming van de strategische visie en het ontwikkelingsperspectief of aan projecten als De Gouden Leeuw waarbij burgers intensief zijn betrokken. Een ander actueel voorbeeld waarbij burgers worden betrokken is het project Centrum op de schop.

Het college van B en W heeft zich tot doel gesteld om hier de komende jaren verder op door te ontwikkelen. De notitie `Burgerparticipatie in Venray' zal hier een nieuwe impuls aan moeten geven. "Het is belangrijk dat we vaker burgers betrekken bij beleid als dit zinvol is", vertelt verantwoordelijk wethouder Hassan Najja. "Zij zijn immers ervaringsdeskundige als het gaat om hun eigen leefomgeving. Zij weten wat er speelt en wat ze zelf belangrijk vinden. Door als team samen te werken met betrokken burgers kunnen we beter beleid realiseren."

Het college van B en W heeft de notitie aangeboden aan de gemeenteraad om tijdens de raadsvergadering in september te behandelen.