Ingezonden persbericht


Websites Hogescholen en Universiteiten niet optimaal bereikbaar volgens Uptrends.com

Alphen aan den Rijn - 27 juni 2007 - Uptrends.com, de toonaangevende provider van bereikbaarheidsmetingen voor websites en servers via wereldwijde controle stations, maakt vandaag bekend dat de websites van hogescholen en universiteiten in Nederland niet optimaal bereikbaar zijn.

Gemiddeld zijn de websites van hogescholen en universiteiten gemiddeld 3,6 uur in de afgelopen dertig dagen onbereikbaar geweest met een gemiddeld bereikbaarheidspercentage van 99,5 procent.

De website van Hogeschool Larenstein scoorde het slechtst en was voor 94,5 procent bereikbaar de afgelopen dertig dagen. Dit betekent dat de website 1 dag en bijna 16 uur niet bereikbaar was. Er zijn voor deze website in totaal 413 fouten geregistreerd. De een na slechtst presterende website was van de Katholieke Pabo in Zwolle met een bereikbaarsheidspercentage van 96,5 procent. Dit betekent dat de website meer dan 25 uur niet bereikbaar was de afgelopen dertig dagen. Open Universiteit, waar studenten juist erg afhankelijk zijn van de website door het op afstand studeren, was totaal bijna 24 uur niet te bereiken de afgelopen 30 dagen.

Van de totaal 58 onderwijsinstellingen waarvan de websites gecontroleerd zijn, hadden slechts 16 een uptime van 100 procent en 16 een uptime van 99,9 procent.

Een compleet overzicht van alle 58 onderwijsinstellingen in pdf formaat is op verzoek gratis aan te vragen. Ga naar http://www.uptrends.com en vul ons contactformulier in.

Uptrends.com is wereldwijd toonaangevend op het gebied van bereikbaarheidsmetingen van websites en servers. Uptrends.com heeft als doel de bereikbaarheid en uptime van websites te verbeteren en kostbare downtijd te verminderen. Via wereldwijde controlestations kunnen websites en servers iedere 5 minuten gecontroleerd worden. Indien een website of server niet bereikbaar is worden automatisch alerts via SMS, RSS, email of MSN Messenger verstuurd naar klanten. De wereldwijde controlestations monitoren duizenden websites. Uptrends.com is opgericht door de oprichters van OneStat.com, een snelgroeiende provider van website statistieken met duizenden klanten zoals Startpagina, Transavia, TUI, VGZ en TU Delft.

Methodologie: via 8 wereldwijde controlestations worden websites continu iedere 5 minuten gecontroleerd. Zodra een website niet bereikbaar is, wordt de website door een ander controlestation gecontroleerd. Indien de website nog niet bereikbaar is wordt dit als een fout geregistreerd. De wereldwijde controlestations controleren net zolang totdat de site bereikbaar is en rapporteren dit dan weer aan de Uptrends centrale. Zo kan ook de downtijd gemeten worden.

Opmerking voor journalisten: voor meer informatie kunt u gaan naar onze contactpagina. Voor vragen kunt u ook bellen: 0172 24 33 09 en vragen naar Ir. Coen Backer, Directeur Uptrends.com.