Partij van de Arbeid

Kandidaatstelling nieuw partijbestuur geopend

26-06-2007

Partijleden worden vanaf vandaag uitgenodigd zich kandidaat te stellen voor het partijbestuur. Het interim-bestuur is op zoek naar een krachtig nieuw bestuur, dat eensgezind en vol elan aan slag gaat met de versterking van de partij in al haar geledingen.

Het moet een partijbestuur zijn dat de noodzakelijke partijvernieuwing met kracht ter hand neemt en het inhoudelijk debat over de moderne toepassing van de idealen aanwakkert. Het interim-bestuur neemt zelf de kandidaatstelling ter hand en zal geen aparte adviescommissie instellen. Als het nodig mocht zijn zal het interim-bestuur zelf ook partijgenoten uitnodigen om te solliciteren.

Data
Op de partijbestuursvergadering van maandag 25 juni zijn de profielschets voor het nieuwe partijbestuur en het datumschema kandidaatstelling partijbestuur definitief vastgesteld. Vanaf dinsdag 26 juni tot en met woensdag 15 augustus kunnen partijleden zich kandidaat stellen voor het bestuurslidmaatschap of het partijvoorzitterschap.

Van 16 tot en met 23 september staat de ledenraadpleging voor het partijvoorzitterschap gepland. Op het congres van 6 oktober zal het nieuwe partijbestuur aangesteld worden.

Kandidaatstelling
Voor de verkiezing van het partijvoorzitterschap geldt dat kandidaten 50 schriftelijk ondertekende ondersteuningsverklaringen dienen in te leveren van partijleden voordat zij tot de kandidaatstelling worden toegelaten. In de eerste helft van de maand september worden de kandidaten voor het partijvoorzitterschap in de gelegenheid gesteld zich te presenteren aan de partij. Hiervoor zullen een aantal bijeenkomsten in het land georganiseerd worden.

Een gemotiveerde sollicitatiebrief onder vermelding van de functie die de kandidaat ambieert dient uiterlijk woensdag 15 augustus in het bezit van het bestuurssecretariaat van het partijbestuur te zijn. Hier kunt u eveneens voor vragen omtrent de kandidaatstelling terecht. Bestuurssecretariaat PvdA
Postbus 1310
1000 BH Amsterdam
020-5512155
pvda@pvda.nl

Bijgaand de profielschets, het datumschema kandidaatstelling partijbestuur tot aan het congres van zaterdag 6 oktober en een voorbeeldformulier van de ondersteuningsverklaringen.