FBR Capital Markets benoemt Timothy Burns tot president .....

26.06.2007 / 21:20 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Fbr capital markets corporation

Fbr capital markets corporation

FBR Capital Markets benoemt Timothy Burns tot president en CEO van FBR International, Ltd. ARLINGTON, Virginia, June 26 /PRNewswire/ --


- Patrick M. Steel directeur team Europees investeringsbankieren

FBR Capital Markets Corporation (Nasdaq: FBCM) (FBR Capital Markets) kondigde vandaag aan dat Timothy H. Burns is benoemd tot President en Chief Executive Officer van FBR International, Ltd., de internationale investeringsbankier van het bedrijf, dochter in institutionele handel en onderzoek.

Er werd eveneens aangekondigd dat Patrick M. Steel is benoemd tot Senior Managing Director en het team Europees investeringsbankieren van FBR Capital Markets zal gaan leiden. Hij wordt gestationeerd in Londen samen met de heer Burns. Roger C. Kennedy, Ph.D., Managing Director, en Khelan Dattani, Director, zullen tevens belangrijke leidinggevende posities in het team Europees investeringsbankieren in Londen gaan bekleden.

"Met meer dan 20 jaar ervaring in institutionele handel en bijzondere kennis van offshore markten is Tim Burns de ideale persoon om de uitbreiding van onze Europese activiteiten op het gebied van kapitaalmarkten te gaan leiden," zei Eric F. Billings, voorzitter en Chief Executive Officer van FBR.
"In lijn met ons strategisch plan breidt FBR Capital Markets zijn Londense kantoor uit zodat een sterke vertegenwoordiging van de investeringsbank onder leiding van Patrick Steel kan worden opgenomen in het bedrijf. Om op de beste manier de behoeften van onze Europese klanten tegemoet te komen, wensen we onze zeer gewaardeerde, klantgerichte onderzoeks-, verkoop- en handelsunits, die al tien jaar bestaan, geluk met onze unieke mogelijkheden op de kapitaalmarkten voor aandelenvermogens."

De heer Burns, die recentelijk in dienst was als Managing Director van de afdeling Sales Trading van Friedman, Billings, Ramsey & Co., Inc., een divisie van FBR Capital Markets, werkt sinds 1998 bij FBR. Daarvoor heeft hij gewerkt als Senior Vice President van OTC Trading en later als Managing Director bij Bear, Stearns & Co. Inc. De heer Burns begon zijn carrière als Vice President van OTC Trading bij Drexel Burnham Lambert en werkte ook bij JP Morgan als Senior Vice President van de afdeling Institutionele aandelenvermogens. Hij behaalde een bachelorgraad in politicologie aan de East Carolina University in 1982 en is lid van de Amerikaanse associatie Mid-Atlantic Security Traders Association.

De heer Steel was de laatste drie jaar aangesteld als Managing Director in de investeringsbankiergroep van FBR Financial Sponsors. In dienst sinds 2001 heeft hij kapitaalmarkten en adviestransacties beheerd voor een verscheidenheid aan bedrijven in onroerend goed, verzekeringen, financiële dienstverlening en diverse industriële sectoren. Daarvoor was de heer Steel buitengewoon beheerder van de Buitenlandse Landbouwdienst bij het Amerikaanse Ministerie van Landbouw van 1999-2001, waar hij dienst deed als Senior adviseur voor Landbouw in de werkgroep van het Witte Huis voor Handelsrelaties met China (2000). Van 1997 tot 1999 werkte de heer Steel als waarnemend stafchef van minister Dan Glickman bij de USDA. Van 1995 - 1997 was hij speciaal assistant van President Bill Clinton en waarnemend directeur planning in het Witte Huis. Van 1993-1995 werkte hij bij het Amerikaanse Ministerie van Onderwijs als speciaal assistant voor Onderwijsminister Richard Riley. De heer Steel behaalde zijn bachelorgraad aan de University of Pennsylvania, zijn mastersgraad in rechten en politieke theorie aan de Universiteit van Londen en zijn M.B.A. aan Georgetown University.

Dr. Kennedy, die in 2007 FBR International, Ltd. kwam versterken, was voorheen Managing Director van Cantor Fitzgerald & Co. Van 1992 tot 2000 was Dr. Kennedy in dienst bij Salomon Brothers/Citigroup, waar hij Managing Director was van het team industrieel investeringsbankieren en werkte hij tevens bij deze firma in Latijns-Amerikaanse en M&A-groepen. Aan het Magdalen College van de Universiteit van Oxford behaalde hij zijn bachelorgraad in filosofie, een mastergraad in filosofie en een doctorsgraad in economische en politieke wetenschap. Hij ontving ook een meestertitel aan de New York University School of Law.

De heer Dattani heeft ongeveer vijf jaar in de investeringsbankiergroep van Financial Institutions gewerkt bij FBR waar hij bedrijven bij stond in fondsenwerving en advies over fusies en overnames. Daarvoor werkte de heer Dattani een jaar in de investeringsbankiergroep van Dresdner Kleinwort Wasserstein en twee jaar in de verzekering- en bedrijfsadviesgroepen bij PricewaterhouseCoopers, waar hij dienst deed in kantoren in Bombay in India. De heer Dattani behaalde een bachelorgraad in economie aan de Universiteit van Bombay en een mastersgraad in financiën aan de George Washington University. Hij is een beëdigd accountant en heeft zijn C.P.A.-examen gedaan.

FBR International, Ltd, gevestigd in Londen, is gespecialiseerd in institutionele makelaardij en bedrijfsfinanciën en heeft kantoren in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Scandinavië en Groot-Brittannië. FBR International, Ltd. is een volledig in eigendom zijnde dochteronderneming van FBR Captial Markets.

FBR Capital Markets Corporation (FBR Captial Markets), een dochteronderneming van Friedman, Billings, Ramsey Group, Inc., die het meerderheidsbelang in de dochter heeft, (FBR), levert diensten op het gebied van investeringsbankieren(i), adviesdiensten voor fusies en overnames(i), institutionele makelaardij(i), vermogensbeheer en dienstverlening voor privérijkdom. FBR Capital Markets richt zijn kapitaal- en financiële expertise op acht industriële sectoren: consument, diverse industrieën, energie en natuurlijke bronnen, financiële instituten, gezondheidszorg, verzekeringen, onroerend goed en technologie, media en telecom. FBR heeft zijn hoofdkantoor het metropoolgebied van Washington, D.C. en heeft kantoren in Arlington, Virginia, Boston, Dallas, Houston, Irvine, Londen, New York, Phoenix en San Francisco. Voor meer informatie, bezoek www.fbrcapitalmarkets.com.

(i)Friedman, Billings, Ramsey & Co., Inc.

Website: www.fbrcapitalmarkets.com

Contact:

Media, Lauren Burk, +1-703-469-1004, lburk@fbr.com, of investeerders, Paul Beattie
+1-703-312-9673, pbeattie@fbr.com, beiden van FBR Capital Markets Corporation