Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 26-06-2007

Nummer: 25

Op dinsdag 26 juni 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Plan van aanpak gebiedsontwikkeling Couwenhoekseweg Het college heeft ingestemd met het plan van aanpak gebiedsontwikkeling Couwenhoekseweg en heeft hiervoor een voorbereidingskrediet van 120.000 euro beschikbaar gesteld. Het is de bedoeling om op deze plaats een zogeheten unilocatie van het IJsselcollege te vestigen, waarmee schaalvoordelen bereikt kunnen worden ten gunste van de leerlingen en het onderwijs. De sportvelden in het plangebied zullen kwalitatief verbeterd worden. De vrachtwagenparkeerplaats wordt verplaatst naar de Groenendijk. Daarvoor in de plaats wordt in het plangebied een woongebied ontwikkeld.

Wijziging van het beleid voor huisbezoeken Wet werk en bijstand Het college heeft de notitie vastgesteld over wijziging van het beleid voor huisbezoeken in het kader van de Wet werk en bijstand. In het nieuwe beleid is bepaald dat een huisbezoek alleen wordt afgelegd als uit de controle van de gegevens die de klant overlegt, blijkt dat de informatie over de woon- en leefsituatie onjuist of onvolledig is. Ook is bepaald dat als er lichte aanwijzingen bestaan dat er onjuiste en/of onvolledige informatie is aangeleverd, een huisbezoek mogelijk is.

Bestemmingswijziging 'De Roode Leeuw'
Het college heeft niet ingestemd met de omzetting van de bestemming horeca naar wonen voor het perceel 's-Gravenweg 379, de locatie van het voormalige café 'De Roode Leeuw'.

Verkoop grond achter Platotuin
Het college heeft besloten een perceel grond achter een woning aan de Platotuin te verkopen. Het verzoek is getoetst aan de geldende criteria, zoals stedenbouwkundige aspecten, groenstructuur en de aanwezigheid van kabels en leidingen.

Verkoop grond achter St. Francisbaai
Het college heeft besloten een perceel grond achter een woning aan de St. Francisbaai te verkopen. Het verzoek is getoetst aan de geldende criteria, zoals stedenbouwkundige aspecten, groenstructuur en de aanwezigheid van kabels en leidingen.

Verkoop bouwgrond 3e fase Fascinatio
Het college heeft ingestemd met de verkoop van enkele percelen bouwgrond aan Maasstede Woning Ontwikkeling C.V. ten behoeve van de ontwikkeling van 57 woningen. Het plan is om na de bouwvak te starten met de bouw.

Aanwijzen Van Cappellenhuis als trouwlocatie
Het college heeft besloten het Van Capellenhuis aan te wijzen als trouwlocatie.


---



Gemeente Capelle a/d IJssel