Global Knowledge verwelkomt CCNA - introductiecursus en certificering


Vooraanstaand opleidingsinstituut verklaart dat klanten er zeker van kunnen zijn dat medewerkers die de nieuwe certificering behalen goed zijn toegerust om hun netwerken te beheren

NIEUWEGEIN, 20070626 -- Global Knowledge, de meest vooraanstaande onafhankelijke trainingsorganisatie van Europa, verwelkomt de belangrijke herziening van de Cisco Certified Network Associate (CCNA) certificering, die vandaag door Cisco Systems is aangekondigd. Global Knowledge verzekert hun klanten dat medewerkers die de nieuwe certificering behalen, goed zijn toegerust om hun netwerken te beheren.

Cisco heeft de voormalige vierdaagse introductiecursus voor de CCNA-certificering vervangen door een nieuwe cursus, met meer up-to-date en relevante inhoud voor IT-professionals. Zij die met succes de nieuwe vijfdaagse cursus Interconnecting Cisco Network Devices 1 (ICND1) volgen en het bijbehorende examen met goed gevolg afleggen, behalen de Cisco Certified Entry-level Network Technician (CCENT) - certificering.

De nieuwe ICND1-cursus zal zowel de IT-professionals als de werkgevers voordelen bieden volgens Michael Pohl, de Europese Business Development Director voor Cisco bij Global Knowledge. Daarnaast past het ook binnen de strategie van Global Knowledge om zich te ontwikkelen in nieuwe groeigebieden en optimaal gebruik te maken van haar aanwezigheid in twaalf Europese landen.

"De nieuwe cursus is precies datgene wat organisaties die een goed rendement willen behalen op hun investering in kennisontwikkeling nodig hebben. De nieuwe training zorgt ervoor dat netwerkbeheerders en andere IT-professionals worden voorzien van uitstekende basiskennis en -vaardigheden in alle technologieën die men nodig heeft om Cisco-gebaseerde netwerken te beheren en er het optimale rendement uit te halen. We verwachten dat klanten positief op de introductie van deze training zullen reageren."

"De nieuwe CCENT-certificering is ook zeer welkom", voegt hij toe. "Deze nieuwe entry-level certificering geeft de cursus echte, tastbare waarde. Het onderscheidt de Cisco-gecertificeerde professionals van hun vakgenoten en het onderstreept de geloofwaardigheid van de cursus en de investering die organisaties doen in de kennisontwikkeling van hun medewerkers en het efficiënt beheren van hun netwerken."

"Er is in deze cursus een grote focus op praktische vaardigheden en dit garandeert werkgevers dat hun personeel over de juiste praktijkkennis beschikt om eenvoudige netwerkconfiguraties te installeren, verifiëren en beheren", aldus Pohl.

"De nieuwe ICND1-cursus is veel breder opgezet en behandelt onderwerpen zoals wireless en security. Uiteraard komen ook de beginselen van Cisco networking aan bod." Pohl vervolgt: "Goede praktische kennis van alle technologieën die op het netwerk samenkomen is essentieel, aangezien de huidige netwerken meer zijn dan alleen switches, routers en protocollen. Meer en meer zorgen zij voor de overdracht van spraak en video en is security een integraal onderdeel van de netwerkfunctionaliteit. Veel netwerken hebben ook draadloze verbindingen. Om een netwerk effectief te beheren moet men inzicht hebben in al deze verschillende aspecten en dat is precies waar de ICND1-cursus voor zal zorgen."

"Daarnaast geeft de ICND1-cursus de deelnemers veel meer `hands on'-ervaring en voorziet hen van de basiskennis en vaardigheden om problemen op te lossen en de prestaties van het netwerk te verbeteren."

"IT-professionals die de Cisco Certified Network Associate (CCNA) - certificering willen behalen, zullen nog de vijfdaagse cursus ICND2 moeten volgen. Deze cursus gaat dieper op diverse onderwerpen in dan bij ICND1. De ICND1-cursus is niet alleen interessant voor diegenen die de CCNA-certificering willen behalen, maar ook voor individuen die in het bezit zijn van andere IT-certificeringen, zoals COMPTIA A+ of Net+. Daarnaast zal deze training ook iedereen aanspreken die een carrière in de IT-wereld ambieert, vooral de deelnemers aan de Cisco Networking Academy."

Raymond Boelhouwer, Business Development Manager Cisco bij Global Knowledge in Nederland, is ook enthousiast over de introductie: "De nieuwe CCENT-certificering is een perfecte opstap naar de al bekende CCNA-certificering en geeft zowel de medewerker als ook de werkgever zekerheid dat men beschikt over de juiste kennis en kunde om gedegen basisbeheer uit te voeren op Cisco-gebaseerde netwerken. De CCENT-certificering zal in Nederland een populaire certificering worden, omdat men direct profijt heeft van de investering in Cisco-kennis."

De nieuwe cursussen ICND1 en ICND2 staan bij Global Knowledge vanaf 30 juli gepland. De reeds geplande cursussen worden niet beïnvloed door de introductie van de nieuwe cursussen.

# # #

Over Global Knowledge

Global Knowledge is de grootste onafhankelijke aanbieder van bedrijfstrainingen voor IT en management professionals. De onderneming levert een breed spectrum aan praktijk- en theoriecursussen voor IT'ers en projectmanagers op het gebied van netwerk, beveiliging, VoIP en wireless en op producten van toonaangevende ondernemingen als Cisco, Microsoft, Nortel, Oracle en Red Hat.

Het Management portfolio voorziet in training op project management, professional skills, business analysis en ITIL. De trainingen kunnen in diverse leermethodieken worden aangeboden - klassikaal in eigen opleidingscentra of op locatie bij de klant, en via Internet. Global Knowledge heeft computerondernemingen, profit-, non-profitorganisaties en overheidsinstellingen geholpen kennis en kunde om te zetten in hogere productiviteit van medewerkers, klanten en distributiepartners.

Global Knowledge werd in 1995 opgericht en telt wereldwijd meer dan 1100 medewerkers. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Cary, North Carolina en is eigendom van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Welsh, Carson, Anderson & Stowe. Ga voor meer informatie naar www.globalknowledge.nl/





Ingezonden persbericht