Daverend benefietfeest voor vumc onderzoek naar kinderkanker (vonk)


Jeroen Bleekemolen benoemd tot Ambassadeur - Honderden gasten drummen om een Guinness World Record te vestigen

AMSTERDAM, 20070626 -- Stichting EasyToBook Charity heeft zondag 24 juni 2007 een daverend benefietfeest gegeven voor VONK (VUmc Onderzoek naar Kinderkanker) in het Okura Hotel Amsterdam. Doelstelling van het feest was de bekendheid van VONK te verhogen, om de patiënten te fêteren die rechtstreeks baat hebben van het werk van VONK en om geld te werven voor VONK.

Eregasten van het feest waren jonge patiënten van 10 tot 18 jaar - behandeld in het VUmc voor een oncologische aandoening - en hun families. De kinderen waren door het dolle heen en genoten intens van het feest, o.a. tijdens de optredens van Yes-R en Sharon Kips.

De bekende Nederlandse autocoureur Jeroen Bleekemolen werd gisteren, tijdens het feest, officieel tot ambassadeur van VONK benoemd door Professor dr. Gert-Jan Kaspers, hoofd kinderoncologie van VU medisch centrum.

De honderden gasten hebben allen, onder leiding van de percussiegroep King David Drummers, gezamenlijk gedrumd met de bedoeling een Guinness World Record(TM) te vestigen. De grote balzaal van het Okura Hotel barstte bijna uit zijn voegen door het overweldigende enthousiasme en oorverdovende gedrum van alle gasten.

VONK (VUmc Onderzoek naar Kinderkanker) valt onder Stichting VUmc Fonds van VU medisch centrum. Het verricht onderzoek naar kinderkanker (kinderen tot 18 jaar) met het doel meer kinderen te genezen met minder bijwerkingen. Op dit moment sterft helaas nog ongeveer 30% van alle kinderen met kanker. VU medisch centrum is één van de vijf Nederlandse ziekenhuizen met een erkend kinderoncologisch centrum waar kinderen uit heel Nederland, en zelfs het buitenland, met alle vormen van kanker worden behandeld. VONK staat onder leiding van Professor dr.
Gert-Jan Kaspers, hoofd oncologie - hematologie, afdeling kindergeneeskunde.

Stichting EasyToBook Charity is opgericht door het bedrijf EasyToBook.com. Dit internationale bedrijf (opgericht in 2004, hoofdkantoor gevestigd in Zurich, Zwitserland) is in korte tijd uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van online hotel boekingen. Tot voor kort was Amsterdam de enige bestemming. Sinds het voorjaar zijn Barcelona en Rome als bestemming toegevoegd. Binnenkort volgen Londen en Praag. Het doel van EasyToBook.com is om de komende twee jaar vele nieuwe steden toe te voegen en hotelkamers naar wereldwijde bestemmingen te kunnen aanbieden.

Voor meer informatie, zie: http://www.easytobook.com/event - http://www.VUmc.nl/VONK - www.jeroen-bleekemolen.com





Ingezonden persbericht