Ingezonden persbericht

30-3-2007

Bloc Party richt vizier op Amsterdam

Momenteel wordt de Amerikaanse hitlijst bestormd door een invasie van Britse acts. Joss Stone en Amy Winehouse hebben zich hoog genesteld in de top 10, maar ook Bloc Party doet goede zaken. Na het verrukkelijke debuutalbum Silent Album (2005) werd er reikhalzend uitgekeken naar de opvolger van de uit oost-Londen afkomstige indieband. A Weekend in the City kwam onlangs uit en kon rekenen op een warm onthaal door pers en publiek.

Op onomfloerste wijze confronteert zanger Kele Okereke de luisteraar met de verschillende aspecten van het harde leven in een metropool, waardoor A Weekend in the City de uitwerking heeft van een mokerslag. Ook doen hier en daar toefjes electronica hun intrede in het Bloc Party geluid. Zonder twijfel is de band (met Russell Lissack (gitaar), Gordon Moakes (bas) en Matt Tong (drums)) in tekstueel en muzikaal opzicht gegroeid. Na de Amerikaanse invasie heeft Bloc Party nu zijn vizier gericht op Nederland!

Dinsdag 26 juni 2007
Heineken Music Hall - Amsterdam Zuidoost
Entree: E 31,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop begint zaterdag 31 maart om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen. Of bestel online kaarten hier.