Dienstenbond CNV

Nieuws

11 mei 2007

Friesland Bank huidige status

Door: g.seffinga

Op 10 mei jl. heeft er regulier overleg plaatsgevonden. Als CNV Dienstenbond hechten we eraan betrokken te blijven bij de uitwerking van de door ons gemaakte Sociaal Plan afspraken in de praktijk.

Algemeen
Aan het begin van ons gesprek gaf uw werkgeefster aan druk bezig te zijn met het ontwikkelen van een duidelijke visie op wat voor bank zij wil zijn. Er spelen nogal wat strategische vragen bij ons. Niet alleen ten aanzien van de koers van het bankbedrijf maar ook ten aanzien van die van haar dochterondernemingen. Wij hebben daarom ook gevraagd naar wat de Raad van Bestuur met de dochterondernemingen Aecum B.V. en Friesland Bank Assurantiën B.V. denkt te doen. Ook daarvoor geldt dat de Raad van Bestuur zo snel mogelijk uitsluitsel wil geven, maar wel zo zorgvuldig mogelijk wil handelen. Onze inschatting is echter dat die plannen snel bekend zullen worden en dat dit eerder een kwestie van weken is dan van maanden.

Bank Bercoop
Eén ding is ons wel duidelijk. Op 1 juni a.s. treden alle medewerkers van de Bercoop Groep in dienst van Friesland Bank. Voor hen gaat het Sociaal Plan Bercoop gelden. De inhoud van dit plan is gelijk aan die van Friesland Bank. De eerste fase van de fusie tussen Bercoop en Friesland Bank, namelijk de technische integratie, ligt op schema. Na 1 juni zal dan ook de tweede fase van de integratie van de Bercoop Groep plaatsvinden. Dat betekent concreet dat in de tweede fase de regio indeling zal plaatsvinden en een ieder een nieuwe functie krijgt toebedeeld. In de tweede helft van dit jaar zullen dan ook voor de ex-Bercoopmedewerkers individuele plaatsingsgesprekken plaatsvinden.

Operatie Overstag
In kille cijfers uitgedrukt zijn al vijf mensen boventallig verklaard per 1 februari jl. Daarbovenop gaan acht (boventallige) medewerkers gebruikmaken van de ouderenregeling. Daarnaast zullen er per 1 september nog eens veertien mensen boventallig worden. Uw collegas hebben hierover al bericht ontvangen.
Wel hebben we aandacht gevraagd voor de groep van vijfentwintig medewerkers die voorlopig geplaatst is. Over het aantal in deze groep die alsnog boventallig wordt is geen uitspraak gedaan. Het overleg tussen de mensen van personeelszaken en de leidinggevenden hierover moet nog plaatsvinden.

Naar aanleiding van een aantal praktijkvoorbeelden hebben wij als bonden uw werkgever aangeboden een sessie te beleggen waarin we de mensen willen wijzen op de keuzes die zij moeten gaan maken en de financiële gevolgen daarvan. Het is de bedoeling dat de financiële experts van de bonden een dergelijke sessie gaan leiden en dat alle boventallige medewerkers en andere belangstellenden hun vragen kunnen stellen. Op die manier ontvangen de medewerkers goede financiële informatie van onze financiële experts. En komen wij als bestuurders te weten tegen welke praktische problemen medewerkers aan lopen bij de uitbetaling van op geld waardeerbare Sociaal Plan afspraken.

Operatie Koepel
Als CNV Dienstenbond hebben we aangegeven dat de gevolgen van deze reorganisatie ons veel te vaag zijn. Er is geen startdatum vastgesteld en er is ook geen aanvraag voor deze reorganisatie bij de OR ingediend.
In de tussentijds merken we wel dat Koepel in verkapte vorm wel is ingezet. Op dit moment worden de doelstellingen wel degelijk door leidinggevenden in de (afdelings)jaarplannen verwerkt. Dat is ook logisch. Je gaat niet een jaar wachten met het doorvoeren van veranderingen in de achterliggende processen als de voorkant door operatie Overstag al is veranderd.

Medewerkers belanden hierdoor wel in een spagaat. Heb je nu wel of niet recht op de regelingen uit het Sociaal Plan? De reorganisatie zelf is nog niet begonnen. Je kunt op dit moment dus nooit boventallig zijn en dus geen gebruik maken van de voorzieningen uit het Sociaal Plan. Maar toch vindt er op je afdeling een reductie van het aantal ftes plaats! Heeft dit wel dan niet te maken met Koepel? Of zou dit ook gebeurd zijn zonder operatie Koepel omdat er altijd veranderingen binnen een afdeling plaatsvinden?
De uitkomst zou een andere behandeling van medewerkers kunnen opleveren. Er is duidelijk tijdens de Sociaal Plan besprekingen op aangestuurd om uw werkgever een breuk te laten maken met het verleden. Geen ongelijke behandeling van medewerkers.
Partijen delen deze zienswijze. Er is dan ook afgesproken dat we afspraken op papier gaan zetten. Uit die afspraken moet duidelijk blijken in wat voor situatie welke (financiële)regeling van toepassing is in de tijd dat operatie Koepel nog niet loopt. Functioneer je slecht dan zou je in het verleden ook niet voor een Sociaal Plan regeling in aanmerking komen. Staat echter vast dat je functie vervalt en is dit duidelijk een gevolg van de organisatieveranderingen die operatie Koepel in gang wil zetten, dan juist wel.

Vervolg
Op 26 juni hebben we een vervolgoverleg afgesproken. Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u hulp, neem dan gerust contact op met bestuurder Gert-Jan Seffinga. Hij is te bereiken via 0512-583 440 of per e-mail g.seffinga@remove-this.cnvdibo.nl