Ingezonden persbericht

Purmerend, 9 juni 2007

PERSBERICHT

GROOTS OPENINGSSPEKTAKEL

INTERNATIONAAL ZOMERFESTIVAL REURING PURMEREND

Van dinsdag 26 juni tot en met zondag 1 juli 2007 vindt in Purmerend het Internationaal Zomerfestival Reuring plaats. De zesde editie van dit festival wordt op dinsdag 26 juni om 20.30 uur geopend met een groots spektakel. Te beginnen met een daverend slagwerkconcert op de Schapenmarkt met maar liefst veertig drummers en evenzoveel drumstellen. Vervolgens brengt het deels Belgisch, deels Franse Orchestre International de Vetex een wervelend muzikaal programma met muziek uit alle windrichtingen. Dit orkest gaat vervolgens als fanfare vooruit naar de Koemarkt, waar een sensationeel optreden plaats vindt van het Zwitserse theatergezelschap Öff Öff. Met hun voorstelling Orbite brengen zij een spectaculair schouwspel met betoverende dans, op een installatie hoog in de lucht.

Reuring voor iedereen

De hele week blijft de binnenstad van Purmerend het decor van een keur aan artiesten met
een gevarieerd programma, voor alle leeftijden. Er is voor elk wat wils. Woensdag overdag is voor de kinderen. Van woensdag tot en met vrijdag zijn er in de vroege avond familievoorstellingen, later op de avond theatervoorstellingen op bijzondere locaties en wordt er steeds afgesloten met swingend jazzoptreden op de Schapenmarkt. Zaterdag 30 juni is er op talrijke plekken in de binnenstad een keur aan internationaal vermaarde straatartiesten te bewonderen. Vanaf zaterdagavond is het Leeghwaterpark het domein van Reuring. Terwijl op het veld de theateracts doorgaan, brengen popbands een 'tribute' aan grote namen uit de popmuziek. Ditmaal wordt een ode gebracht aan de reggae legende Bob Marley en aan een van de meest succesvolle popformaties van dit moment de Red Hot Chili Peppers.

Reuring Cityslam

Op zondag 1 juli, 14.00 uur barst in het Leeghwaterpark het popspektakel Reuring Cityslam los. Het complete programma van dit gratis toegankelijke popfestijn ziet er als volgt uit:

PODIUM TENT

14:00 Lange Frans & Baas B 14:30 Excused
15:00 I.O.S. 16:00 Vast Countenance
16:30 Stevie Ann 17:45 Dj's Innerlize & RKM
18:00 Good Things End 18:30 Partysquad
19:15 Opgezwolle 20:30 Verschillende DJ's
20:45 BEEF

Zondag 17 juni valt in Purmerend en omstreken de Festivalkrant in de bus.
Meer informatie over het programma is te vinden op www.reuring.com.



Ingezonden persbericht