Ingezonden persbericht

25 juni 2005

Persbericht

Carver, Krisztina de Ch?tel en Theatergroep Flint

op Internationaal Zomerfestival Reuring 2007 Purmerend.

Van dinsdag 26 juni tot en met zondag 1 juli 2007 vindt in Purmerend voor het zesde achtereenvolgende jaar het Internationale Zomerfestival Reuring plaats. Een evenement met een groot, internationaal aanbod aan muziek, dans en nog veel meer theatraal kijk- en luisterplezier. Carver Special Edition, Dansgroep Krisztina de Châtel en Theatergroep Flint zijn slechts drie namen van de meer dan 100 voorstellingen die te zien zijn op het Internationaal Zomerfestival Reuring 2007 te Purmerend.

Carver Special Edition - Tucht

Carver Special Edition is de kweekvijver van theatergroep Carver. Beppie Melissen van de bekroonde theatergroep heeft jonge spelers en studenten van de mime-opleiding bij elkaar gebracht. Vanuit improvisatie is 'Tucht' ontstaan. Een fysieke, explosieve voorstelling over de relatie tussen docenten en leerlingen. Carver Special Editon is te zien in een tent op het Purmerendse Bastion, tegenover de Schapenmarkt op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 juni om 19.30 en 21.45 uur.

Dansgroep Krisztina de Châtel - Pulse +

In Pulse+ heeft Krisztina de ieuwe dimensies toegevoegd aan de succesvolle choreografie Pulse: orgelmuziek van Gyorgi Lieti en live-musici. Kloppend hart vormt de muziek, uitgevoerd door organiste Gerrie Meijers en pianist Folke Nauta. Begeleid door machtige orgelklanken en heftige pianopassages razen dansers door de Purmerendse Koepelkerk. Samengebundeld ontstaat een organisch geheel van concert en dansvoorstelling.
Dansgroep Krisztina de Châtel is te zien op woensdag 27 en donderdag 28 juni om 21.30 uur in de Koepelkerk aan de Kaasmarkt te Purmerend

Theatergroep Flint, - 'n Pikketanissie

Theatergroep Flint staat garant voor opvallende en originele muziektheatervoorstellingen In 'n Pikketanissie, naar het fameuze dranklied van Johnny Jordaan, brengt het gezelschap smaakvolle liederen en ballades uit het roemruchte Jordaan-repertoire. Klassiekers worden ontdaan van hun valse sentiment, onbekend materiaal wordt aan de vergetelheid ontrukt. Door de bijzondere benadering zal het geen jolige boel worden, maar eerder een indrukwekkende voorstelling. Theatergroep Flint is te zien op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 juni, om 21.30 uur in de Kerk aan de Kanaalstraat in Purmerend.

Meer informatie op www.reuring.com

---- --