Gemeente Deurne

05-07-2007
Van de B&W-tafel
Het college van burgemeester en wethouders (B&W) vergadert iedere dinsdag. Elke week lichten wij uit deze vergadering enkele punten toe. De volgende besluiten komen uit de collegevergadering van 26 juni.

Verordening Wet inburgering 2007
Op 1 januari 2007 is de Wet Inburgering (Wi) ingevoerd. De gemeente heeft een spilfunctie bij de uitvoering van de Wi. De gemeente moet bijvoorbeeld de inburgeringsplichtigen informeren over hun rechten en plichten. Verder moet de gemeente zorgen voor een inburgeringsvoorziening en de inburgeringsplichtige beboeten als die zich niet houdt aan de verplichtingen. Hoe de gemeente deze taken gaat invullen legt zij vast in de Verordening Wet Inburgering 2007.

Coördinatie evenementenorganisatie
In Deurne ontplooien verschillende partijen tal van activiteiten en evenementen, die voor een groot deel plaatsvinden op de Markt van Deurne. Soms ontbreekt echter de samenhang tussen de vele initiatieven. En dat is jammer want bij een goede coördinatie zouden de verschillende activiteiten elkaar kunnen versterken. Studenten van NHVT Internationale Hogeschool Breda gaan voor de gemeente Deurne onderzoeken hoe verbetering in de coördinatie gebracht kan worden.

Verzoek landgoedontwikkeling Kraaienhut
Bij de gemeente is het verzoek ingediend om een landgoed te ontwikkelen op de locatie aan de Kraaienhut. Het gaat om een landgoed met drie landgoedwoningen van totaal 15 hectare, waarbij circa 7,5 hectare nieuwe natuur wordt ontwikkeld. Daarvoor zullen twee varkensbedrijven verplaatst worden. Het college heeft toegestemd medewerking te verlenen aan verdere uitwerking van dit plan. Dit plan past namelijk goed in de reconstructieplannen van de gemeente en geeft invulling aan de wens om de robuuste ecologische verbindingszone Stippelberg - De Peelvenen te realiseren.

Implementatie burgerpanel
Per 1 oktober heeft de gemeente een burgerpanel. Dit burgerpanel fungeert als klankbord over de kwaliteit van de dienstverlening en dient verbetervoorstellen in voor de gemeentelijke diensverlening. Het college heeft gekozen voor een burgerpanel waarvoor de leden via een open inschrijving geworven worden. Deze leden komen uit de gemeente Deurne en maken geen deel uit van de gemeenteraad, raadscommissies of dorps- of wijkraden.
Heeft u belangstelling? Hou dan deze gemeentepaginas in de gaten. In augustus worden de wervingspublicaties geplaatst en kunt u daarop reageren.

Subsidie Begeleid wonen 2006/ 2007
BJ Brabant krijgt van de gemeente Deurne voor 2006 en 2007 respectievelijk EUR 24.598,- en EUR 35.000,- voor het project Begeleid wonen. Het project is bestemd voor Deurnese jongeren tussen de 18 en 23 jaar die in staat zijn om relatief zelfstandig te wonen, maar nog behoefte hebben aan praktische en pedagogische ondersteuning. Doel is dat de jongere met begeleiding van één tot anderhalf jaar de vaardigheden kan verwerven om zelfstandig te gaan wonen.