Project beroepsoriëntatie Mr. van Eijckschool in Hordijkerveld

20.06.2007 / 11:22 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vestia rotterdam zuid

Vestia rotterdam zuid

http://www.vestia.nl/

Project beroepsoriëntatie Mr. van Eijckschool in Hordijkerveld

Op woensdagochtend 27 juni 2007 lopen de kinderen van groep 8 van de Mr. van Eijckschool in Hordijkerveld, Rotterdam mee met medewerkers van de Politie, verzorgingshuis Dijkveld, de Roteb, woningbouwcorporatie Vestia en de deelgemeente IJsselmonde. Ter afsluiting vindt een gezamenlijke lunch plaats bij Huize Dijkveld.

Tijdens de bezoeken maken zij met twee beroepsgroepen kennis door mee te lopen én zelf taken uit te voeren onder leiding van de betrokken beroepsbeoefenaars. Aan de hand van een vooraf ingevulde Kijkwijzer interviewen de kinderen na het meelopen de beroepsbeoefenaars, waardoor ze nog meer informatie verzamelen over het beroep. Deze Kijkwijzers worden later uitgewerkt en in diverse media geplaatst.

In Hordijkerveld wordt hard gewerkt aan de vernieuwing van de wijk. Er wordt niet alleen veel geïnvesteerd in de woningen en buitenruimte, maar ook aan de bewoners van Hordijkerveld wordt via het programma Sociaal Investeren Hordijkerveld aandacht besteed. Inmiddels is als gevolg van het sociaal investeren een levendige samenwerking ontstaan tussen allerlei partijen die in de wijk werkzaam zijn.

Zo is in samenwerking met de Mr. van Eijckschool het plan ontstaan om voor de kinderen van groep 8 een beroepsoriëntatieproject te organiseren. Via dit project maken 30 kinderen kennis met diverse beroepen bij instellingen in de wijk. Naast een onvergetelijke ervaring levert het project een bijdrage aan een stukje beroepskeuze, een kijk op betaald werk en aan de keuze voor een vervolgopleiding van de kinderen. Het project zal daarnaast het wijknetwerk versterken en voor de buitenwereld zichtbaar maken.


---

Noot voor de redactie,