AMFI-Amsterdam Fashion Institute presenteert Fashion Transit

25.06.2007 / 13:29 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Hogeschool van amsterdam

Hogeschool van amsterdam

Studenten tonen eindexamenwerk
AMFI-Amsterdam Fashion Institute presenteert Fashion Transit '07

Op woensdag 27 juni organiseert het Amsterdam Fashion Institute, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam, het afstudeerevent Fashion Transit '07 in BG en Restaurant Bar Club 11. Studenten van de richtingen Fashion & Branding, Fashion & Management en Fashion & Design geven tijdens dit event een gezamenlijke presentatie van hun eindexamenwerk. Het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) omvat met haar drie afstudeerrichtingen de gehele keten van de mode-industrie.

Fashion Transit '07 staat dit jaar in het teken van innerlijke metamorfose, de mentale en creatieve verandering die studenten doormaken tijdens hun opleiding bij AMFI. De persoonlijke groei van studenten wordt benadrukt, de initiatie van student naar professional. Het concept van metamorfose wordt uitgedrukt in drie pictogrammen, elk pictogram verbeeld een afstudeerrichting.

In het centrum van Amsterdam hangen een week voor het event aankondigingsborden op A0-formaat waarop de drie pictogrammen in verschillende variaties zijn afgedrukt. AMFI fotografeert de posters op verschillende locaties en momenten van de dag. Vervolgens worden deze beelden achter elkaar gezet en ontstaat door het gebruik van morfing een bewegende film (zie www.youtube.com/watch?v=FqIUZME2LiU). Deze film wordt verwerkt in de digitale presentaties van de afstudeerders.

Tijdens Fashion Transit '07 vinden in BG de catwalk shows en de (digitale) presentaties van de afstudeerders plaats. Tegelijkertijd wordt in Club Bar Restaurant 11 een seminar gehouden waar vier geselecteerde F&M en F&B afstudeerders zich presenteren en in debat gaan met gastsprekers uit het bedrijfsleven. De sprekers zijn Pauline Barendregt (G-Star), James Veenhoff (Moshi Moshi en Amsterdam International Fashion Week), Roger Gerards (Vlisco) en Roland van der Vorst (They). Het concept van het ruimtelijk, digitaal en grafisch ontwerp is uitgevoerd door Atelier René Knip, I+M-ontwerpers Amsterdam en Lokaal Werk.

Een uitgebreid programma staat op www.hva.nl/nieuws/persberichten/pers188.htm. U kunt zich aanmelden via HvA Persvoorlichting, Marjan Dirkse, m.dirkse@hva.nl, 020 - 595 32 46 of 06 - 128 470 83.