ICT studenten krijgen lesje in succesvol solliciteren


27.06.2007 / 09:54 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nashuatec

Nashuatec

Den Bosch, 27 juni 2007 . Nashuatec/NRG, marktleider op het gebied van documentenbeheer, printsolutions en consultancy, is op zoek naar studenten die binnenkort hun ICT-opleiding afronden. Om hen te verleiden bij Nashuatec te solliciteren, worden er op woensdag 27 junitwee rijdende billboards geplaatst voor de Hogeschool Inholland in Haarlem, en op De Fontys Hogeschool in Eindhoven.

Nashuatec wil met deze actie de aankomende marktbetreders wijzen op carrièrekansen bij het bedrijf. Iedere student die aan het vereiste profiel voldoet krijgt gegarandeerd een sollicitatiekans. Tevens gaat op dinsdag de website www.werkenbijnashuatec.nl in de lucht. Hier kunnen studenten informatie vinden over hun mogelijke werkgever en bekijken aan welke vereisten ze moeten voldoen. Het bedrijf geeft hiermee aankomende afgestudeerde ICT-ers de kans om direct aan de slag te gaan als ICT-professional.

Volgens Frank van Deursen, Senior HR Adviseur bij Nashuatec, moeten veel studenten een enorme drempel slechten om zichzelf te verkopen. .Omdat bijna alle studies binnen vier jaar moeten worden afgerond, hebben studenten geen tijd om zich tijdens hun opleiding te oriënteren op de arbeidsmarkt. Deeltijdbaantjes komen steeds minder vaak voor, met als gevolg dat ervaring in het solliciteren ontbreekt. Met deze actie geven we studenten de kans om te leren hoe zij van hun sollicitatie een succes kunnen maken. De jonge professionals in de dop krijgen van ervaren HR-adviseurs feedback op hun presentatie en hun CV. Deze ervaring zal de studenten zeker op weg helpen bij het vinden van een geschikte baan, en we hopen dat ze die bij ons vinden..

Over Nashuatec/NRG
NRG Group Benelux is leverancier van producten en diensten op het gebied van documentenbeheer (printsolutions, document management en consultancy) binnen organisaties onder de merknamen Nashuatec, NRG en Rex-Rotary. De hoofdkantoren van Nashuatec/NRG zijn gevestigd in Brussel en .s-Hertogenbosch. Nashuatec/NRG is onderdeel van het wereldwijde Ricoh concern.