Gemeente Hardenberg

Convenant Buitenschoolse opvang (BSO) Basisonderwijs Hardenberg

Op woensdag 27 juni hebben, onder leiding van wethouder Jannes Janssen, de schoolbesturen, Stichting Prokind en Stichting Kinderopvang Hardenberg het convenant Buitenschoolse opvang (BSO) Basisonderwijs Hardenberg getekend. Vanaf 1 augustus 2007 zijn schoolbesturen verplicht om ouders desgewenst kinderopvang voor en na schooltijd (de zogenaamde buitenschoolse opvang of BSO) aan te bieden. Die opvang behoeft niet noodzakelijk op de eigen basisschool plaats te vinden; schoolbesturen kunnen ook een overeenkomst sluiten met bestaande, professionele aanbieders om een goede buitenschoolse opvang te realiseren.

Nadat voorjaar 2007 via een (digitale) enquête een behoeftepeiling onder de ouders van alle basisscholen heeft plaatsgevonden, hebben bijna alle schoolbesturen in de gemeente Hardenberg gezamenlijk besloten gebruik te maken van de professionele aanbieders Stichting Prokind en Stichting Kinderopvang Hardenberg.

Stichting Prokind
Deze stichting kan structureel naschoolse opvang aanbieden in groepen tot 20 deelnemers op een vaste locatie voor meerdere scholen/kernen. Deze stichting is voor het opzetten van een nieuwe groep afhankelijk van de mogelijkheden op locatie (voldoende aantal deelnemers, huisvestingsmogelijkheden en vervoersmogelijkheden).

Stichting Prokind biedt in elk geval buitenschoolse opvang in de volgende kernen:

* Dedemsvaart: voor de scholen in de kernen Dedemsvaart, Balkbrug en Oud Avereest;

* Gramsbergen: voor de scholen in de kernen Gramsbergen, De Krim en Ane (eventueel Radewijk en Den Velde in overleg);
* Hardenberg: voor de scholen in de kern Hardenberg;
* Slagharen: in Slagharen wordt gestart met een groep per augustus 2007 voor de scholen in de kernen Slagharen, Lutten en Schuinesloot.

Stichting Kinderopvang Hardenberg
Deze stichting biedt gastouderopvang aan in de gehele gemeente Hardenberg. Dit betreft voor- en naschoolse opvang en vakantieopvang. Daar waar het aantal deelnemers te klein is om een BSO-groep te starten, is gastouderopvang een optie. Hiernaast staat het de ouders vrij om voor gastouderopvang te kiezen daar waar ook BSO op locatie geregeld is.

Via de basisscholen kunnen de ouders uitgebreide informatie krijgen over mogelijkheden van de beide aanbieders van buitenschoolse opvang.