Gemeente Hilversum

Inschrijving in het Gulden boek

26 juni 2007
Op de verjaardag van de gemeente Hilversum op 4 maart vindt traditioneel 'de inschrijving van het Gulden Boek' plaats in de Burgerzaal van het raadhuis. Het gemeentebestuur van Hilversum maakt hiermee haar waardering kenbaar voor diegene(n) die zich buitengewoon verdienstelijk heeft (hebben) gemaakt voor de Hilversumse gemeenschap.

Hoe draag ik iemand voor?
Verenigingen, stichtingen en ander maatschappelijke organisaties kunnen een Hilversumse of een Hilversummer voordragen voor het Gulden Boek. Een door het gemeentebestuur breed samengestelde commissie beoordeelt de voordrachten. Deze commissie bekijkt bijvoorbeeld of de kandidate of kandidaat zich gedurende een reeks van jaren op één of bij voorkeur meer terreinen op uitzonderlijke wijze heeft ingezet en onderscheiden voor de Hilversumse gemeenschap. Als de commissie voldoende gronden aanwezig acht, doet zij een voordracht aan het college van burgemeester en wethouders. Het college neemt het besluit om de kandidate of kandidaat in te schrijven in het Gulden Boek.

Schriftelijk
Wilt u iemand voordragen voor het Gulden Boek dan kunt u dat schriftelijk aanmelden bij de commissie. U kunt uw aanmelding portvrij opsturen naar: Gemeente Hilversum, tav Commissie voor het Gulden Boek, Antwoordnummer 1199, 1200 VB Hilversum. Uw voorstel dient voor oktober 2007 ingediend te zijn.
Wilt u bij uw aanmelding de volgende informatie verstrekken: De bijzondere verdiensten van uw kandidate of kandidaat voor de Hilversumse gemeenschap. Gedurende welke periode? Wat haar of zijn 'normale' werkzaamheden of functies waren, of nog zijn. En waar de commissie nadere inlichtingen over de aanmelding kan krijgen?

Meer info
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer E. Mecklenfeld of mevrouw K. Buma van de afdeling Algemene Bestuurszaken gemeente Hilversum op telefoonnummer 035 - 629 2014 of 035 - 629 2011.