Politie Gelderland-Zuid

Verkoop gestolen kleren via internet

Heler en steler aangehouden

Oosterhout, 27-06-2007 o Vorige week deed een bedrijf uit Oosterhout (Gld) aangifte van diefstal van kleding. Tijdens het transport van Breda naar Oosterhout (Gld) zouden herhaaldelijk kledingstukken worden gestolen. Na het volgen van de vrachtwagen kon de chauffeur op heterdaad worden aangehouden. Na onderzoek werd ook de heler gevonden.

Op 19 juni deed een bedrijf uit Oosterhout aangifte van diefstal. Het vermoeden bestond dat kledingstukken tijdens het transport van Breda naar Oosterhout werden gestolen. Politieteam Waalsprong kwam daarop in actie en volgde woensdag 20 juni de vrachtwagen van Breda naar Oosterhout. Vóór transport werd de lading door het bedrijf gecontroleerd. Tijdens het transport zagen de politieagenten dat de chauffeur, een 46-jarige man uit Breda, op een parkeerplaats diverse kledingstukken uit de lading haalde. In Oosterhout werd de vrachtwagen weer gecontroleerd en kon de chauffeur worden aangehouden. Hij werd in verzekering gesteld voor nader verhoor.

Uit de aangifte en het verhoor van de verdachte werd duidelijk dat de gestolen kleding op internet werd verkocht. Na onderzoek kon een 39-jarige vrouw uit Eindhoven worden gehoord. Zij bekende het verhandelen van gestolen kleding.

In totaal werden zo'n 65 kledingstukken door het tweetal gestolen en doorverkocht. Beiden hebben hun aandeel bekend en krijgen een dagvaarding. (11)