Verzamelpersbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 27-06-2007

Automatisch wapen en hennep in caravan

s-Hertogenbosch Bij de inval op het woonwagencentrum aan de Deutersestraat in s-Hertogenbosch op dinsdag 26 juni jl., waarbij o.a. 6 vuurwapens, goud en hennep inbeslaggenomen werd, heeft de politie een caravan inbeslaggenomen. Uit nader onderzoek in de caravan, kwam vandaag vast te staan dat er in de caravan een automatisch wapen lag met diverse houders gevuld met patronen en een tiental doosjes met munitie voor het wapen. Verder troffen de rechercheurs ruim twee kilo gedroogde hennep, vloeistoffen voor het vervaardigen van harddrugs, diverse kentekenplaten uit België en Nederland in de caravan aan. De politie onderzoekt ook nog of de caravan mogelijk van diefstal afkomstig is.

Politie houdt afperser aan

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond in Woudenberg een 40-jarige man aangehouden voor afpersing van een 40-jarige Bosschenaar in zijn woning aan de Van Noremborghstraat in s-Hertogenbosch. De Woudenberger, de nieuwe vriend van de ex-vriendin van het slachtoffer, wordt ervan verdacht gisterenmorgen bij de Bosschenaar te zijn binnengedrongen.

Hij probeerde daar door geweld (schoppen en slaan) en bedreiging met geweld, geld van het slachtoffer los te krijgen. Zijn nieuwe vriendin zou dat nog van haar ex te goed hebben. De politie wist de man snel op te sporen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Opnieuw aanhouding na openlijke geweldpleging

s-Hertogenbosch Nadat de politie eerder al een 16 en 18-jarige Bosschenaar had aangehouden voor hun betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in nacht van zaterdag op zondag 23 juni op de Leyhof is dinsdag nog een 18-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Een 17-jarige Bosschenaar raakte die nacht bij die openlijke geweldpleging gewond aan zijn gezicht. Hij deed aangifte. De politie onderzoekt de zaak verder.

Vrouw aangehouden voor verwonden vriend

s-Hertogenbosch - Een 19-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch is dinsdagavond in haar woning aangehouden op verdenking van mishandeling. De vrouw kreeg op een parkeerterrein in s-Hertogenbosch West ruzie met haar 21-jarige vriend en verwondde hem in de nek met een stuk glas. De vrouw is voor nader onderzoek aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Zestig kilometer te hard

Sint-Michielsgestel - Omdat hij maandagavond rond 20.50 uur ruim 60 km/u te hard reed op de Bosschebaan heeft een 18-jarige man uit Schijndel zijn rijbewijs moeten inleveren. De man reed 140 km/u waar 80 km/uur is toegestaan. Hij is door de politie van de weg gehaald en meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten auto-inbraken aangehouden

Boxtel Een 18-jarige man uit Boxtel, die verdacht wordt van autoinbraak aan de Molenstraat in Boxtel op 13 mei jl., heeft zich dinsdagmorgen vrijwillig bij de politie gemeld. In diezelfde zaak heeft de politie dinsdag ook een 18-jarige man uit Tilburg aangehouden. Beide mannen zitten voor nader verhoor vast. Hun betrokkenheid bij een aantal zaken wordt nader onderzocht.

Politie houdt verdachten openlijke geweldpleging aan

Odiliapeel De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Rouwstraat in Odiliapeel twee Udenaren van 17 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal wordt ervan verdacht op de Oude Dijk o.a. een brievenbus en twee buitenlampen te hebben vernield. Zij zijn aangehouden en na verhoor aan de respectievelijke ouders overgedragen.

Polen aangehouden na ruzie over muziekzender

Veghel De politie heeft woensdagmorgen op de Leest in Veghel twee Polen van 19-en 38 jaar oud aangehouden voor mishandeling en wapenbezit. Het tweetal zat in een auto en kreeg ruzie over de te kiezen muziekzender. De 38-jarige man bespoot daarop de 19-jarige Pool met traangas. Eenmaal uitgestapt sloeg de 19-jarige de andere man op zijn neus waardoor die ten val kwam. Deze Pool moest met een gebroken neus en een gebroken sleutelbeen worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Meisje zwaar gewond na ongeval

Overloon Een 13-jarig meisje uit Overloon is maandagmiddag rond 14.45 uur zwaar gewond geraakt na een ongeval op de kruising Oploseweg en De kleine Mortel. Het meisje fietste met een aantal jongeren op de Oploseweg. Ter hoogte van de Zandstraat wilde de groep linksaf slaan, juist op het moment dat een 66-jarige bestuurster uit Deurne van de auto die achter hen reed aan het inhalen was. Het meisje kwam eerst op de auto terecht en daarna op het asfalt. Zij is met ernstige verwondingen met een traumahelikopter overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

Lichtgewonden bij ongeval

Megen Op de kruising Hoogduinsestraat en Tienmorgenstraat zijn dinsdagmiddag omstreeks 17.30 uur twee autos tegen elkaar gebotst en twee personen licht gewond geraakt. Een 19-jarige vrouw uit Megen kwam met een medepassagier vanuit de Hoogduinsestraat aangereden op de kruising. Een 20-jarige plaatsgenote reed op de Tienmorgenstraat. Haar uitzicht op van rechtskomend verkeer werd belemmerd door hoogstaand maïs, waardoor zij de 19-jarige bestuurster niet goed heeft gezien en een aanrijding in de flank het gevolg was. Ambulancepersoneel heeft verwondingen plaatselijk behandeld.

Man aangehouden

Nistelrode- Een 39-jarige man uit Krapkowice (Polen) is dinsdagavond aangehouden op verdenking van het stelen van daklood van een aannemersbedrijf op de Loosbroekseweg in Nistelrode in april van dit jaar. De man bleek zowel landelijk als internationaal geregistreerd te staan voor diefstal. De man zit vast voor nader verhoor.

Onder invloed achter het stuur

Grave Een 29-jarige bestuurder van een brommobiel is door de politie aangehouden omdat hij met te veel alcohol op in zijn brommobiel over de Elftweg reed. De man pleegde heftig verzet bij zijn aanhouding. Onder hevig protest onderging hij een ademanalysetest en waaruit bleek dat hij de alcohollimiet ruim driemaal had overschreden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn bromfietscertificaat is ingevorderd.