Koninklijk Horeca Nederland

Trouerbach wint Coolhunters Award 2007

Persbericht 27 juni 2007
Prijs voor signaleren innovaties in de horeca
Laura Trouerbach wint Coolhunters Award 2007
Woerden, 27 juni 2007 Gisteren werd in Maastricht de eerste Coolhunters Award uitgereikt aan Laura Trouerbach. De award is bedoeld voor zogenaamde coolhunters (stagiaires), die tijdens hun stage in het oog springende innovaties ontdekken. Deze gesignaleerde best practices worden verzameld om horecaondernemers op (ver)nieuwe(nde) ideeën te brengen. De Coolhunters Award is een initiatief van Koninklijk Horeca Nederland in samenwerking met de Hoge Hotelschool Maastricht.

Laura Trouerbach won de Coolhunters Award omdat zij in hoogte verstelbare bedden als innovatie heeft gesignaleerd. Laura heeft stage gelopen bij The Westin Palace in Madrid, Spanje. Bij dit bedrijf worden in hoogte verstelbare bedden gebruikt, die om twee redenen innovatief te noemen zijn. Het hotel creëert hiermee betere werkomstandigheden voor het personeel, dat voor het verschonen van het bed niet meer (diep) hoeft te bukken. Bovendien wordt met deze bedden ingespeeld op de behoefte van het groeiende aantal oudere gasten (senioren) dat het prettig vindt om zelf de instaphoogte van het bed te kunnen bepalen.

Studente Trouerbach ontvangt met deze Coolhunters Award 2007, een oorkonde, een geldbedrag van 250 en een digitale camera. Deze fotocamera staat symbool voor de ogen van de horecaondernemer. De prijs werd uitgereikt door Ruud Vismans, vice-voorzitter van de Commissie Innovatie van Koninklijk Horeca Nederland. Vismans: Dit jaar zijn meer dan 300 ideeën binnengekomen die men op stageplekken in binnen- en buitenland is tegengekomen. Het leuke aan deze innovatie is dat het de werkomstandigheden ten goede komt én de gastbeleving verbetert. Die combinatie kan geld opleveren. En dat is precies waar innovaties uiteindelijk toe moeten leiden.

Doel van de Coolhunters Award is enerzijds studenten jaarlijks te prikkelen om opvallende innovaties te rapporteren en anderzijds om andere (hoge) hotelscholen en ROCs te enthousiasmeren zich aan te sluiten bij het Coolhunters-netwerk. Meer informatie en praktijkvoorbeelden worden gepubliceerd via:
www.kenniscentrumhoreca.nl.
V.l.n.r.: Nico Koemans (lid Commissie Innovatie namens sector Fastfood- & IJsbedrijven), Ruud Vismans (vice-voorzitter Commissie Innovatie namens sector Toerisme, Recreatie, Sport & Cultuur), Laura Trouerbach (studente Hoge Hotelschool Maastricht en Coolhunter 2007), Wim van der Steen (lid Commissie Innovatie namens sector Hotels) en Aihua Chung (lid Commissie Innovatie namens sector Chinees-Indische bedrijven).

---

Noot voor de redactie -