Sieradentrends: donkere kleuren & glanzende materialen


DEN HAAG, 20070627 -- Donkere kleuren & glanzende materialen Komend najaar zal er heel veel zwart verschijnen in het modebeeld, gecombineerd met winterwit, maar ook met andere gedekte kleuren (donkerbruin, legergroen, blauw). Juist bij zwart passen natuurlijk opvallende, glimmende sieraden, die daarop immers prachtig uitkomen! Daarnaast speelt de kleur grijs een hoofdrol. En de glans die we afgelopen seizoen al volop zagen in het modebeeld, blijft ook in de komende herfst en winter volop meespelen, hetzij in de vorm van glimmende stoffen, hetzij natuurlijk in de accessoires.

Zwart, grijs en andere donkere kleuren

Hamerslagen
Deze donkerantracietkleurige broche is helemaal met de hand gemaakt; dat is te zien aan het motief dat er letterlijk door de goudsmid is ingehamerd. Hij is gemaakt van zilver, dat expres zwart geoxideerd is, zodat het mooi contrasteert met het gele goud dat hier in een 'lijn' op is gesmolten. Met deze methode vloeit het goud, onder hoge temperatuur, over het zilver heen. Daarom is de lijn soms iets breder, soms iets smaller. En daarom zijn er ook geen twee stukken exact hetzelfde.
Op www.apartesieraden.nl staan bovendien bijpassende oorsieraden, een armband en een ring, met of zonder edelsteen of parel erop.

Zilvergrijs
Het snoepje van het komende winterseizoen is volgens www.apartesieraden.nl dit 'bolletjescollier', waarin zilveren en gezwart zilveren rondjes over elkaar heen gestapeld zijn om tot een beweeglijk geheel te komen. Het oppervlakte van alle rondjes is expres 'bekrast', zodat een speciaal effect ontstaat. Dit sieraad kun je bijna overal bij dragen en tóch is het hartstikke apart! En het is er in meerdere varianten, zoals ook zilver met verguld zilver.

Beschermengel
Prachtig tegen een zwarte ondergrond, zoals op de foto goed te zien is, is dit Beschermengeltje. Het is een broche, maar hij kan natuurlijk ook aan een collier gedragen worden. Daar glimlacht hij dan lief, terwijl hij zijn armpjes op zijn rug houdt: elke poging om nog íéts van zijn piekerige kapseltje te maken, heeft hij inmiddels opgegeven! De hele engel is van zwaar zilver, de vleugeltjes zijn van zilver met echt bladgoud. Een ontwapenend sieraad!

Bruine parel
Diep donkerbruin is de cultivéparel in deze zilveren ring, die grotendeels glanzen, maar deels ook gematteerd is. De ring heet Terug in de golven, omdat de parel is bevestigd in een golf van zilver. Prachtig bij een donkerbruine outfit, maar ook heel mooi bij zwart!


Glanzende materialen

Spiegeleffect
Het glanseffect in deze hanger van edelstaal wordt duidelijk versterkt doordat hij uit twee delen bestaat, die elkaar letterlijk weerspiegelen. Dat geeft een heel spannend én modieus effect!
Van de Portugese maker van dit sieraad heeft www.apartesieraden.nl een complete collectie opgenomen. Alle stukken zijn handgemaakt en dus uniek. Edelstaal wordt gecombineerd met glas, zoals in deze hanger.

Mat en glanzend samen
Zoals de glans in stoffen vaak heel subtiel is, en afhankelijk van de kijkrichting, zo krijgt de glans in een zilveren sieraad juist zijn nuance wanneer deze wordt gecombineerd met een stuk matzilver. Dat is wat de maker van deze ring zo goed begrepen heeft! Hij houdt er een heel bijzondere techniek op na: in een soort zilverklei drukt hij motieven; in dit geval vier zee-elementen (drie verschillende schelpjes en de kop van een zeepaardje). Die elementen zijn glanzend, de ring zelf is mat. Daardoor komen de elementen zo prachtig uit! Deze ring is er zowel voor dames als voor heren.
Op www.apartesieraden.nl staat een hele collectie sieraden van deze goudsmid, allemaal in dezelfde stijl.

www.apartesieraden.nl
Apartesieraden.nl is Nederlands eerste en enige internetgalerie in bijzondere sieraden. Deze worden stuk voor stuk met de hand gemaakt door internationale goud- en zilversmeden. Per sieraad worden maximaal 10 exemplaren verkocht in Nederland. Er is geen fysiek verkooppunt.
Uitbater van de website is Paparelle B.V. uit Den Haag.

Voor meer informatie: www.apartesieraden.nl





Aparte Sieraden