BLOF, Trijntje, De Dijk, v. Velzen op 2e editie Concert at SEA

19.02.2007 / 09:41 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cmc2

Cmc2

PERSBERICHT

Renesse, 19 februari 2007

BLOF, Trijntje, De Dijk, v. Velzen op 2e editie Concert at SEA

De organisatie van concert at SEA heeft de line-up bekend gemaakt van de tweede editie van het festival. Op zaterdag 30 juni 2007 zijn BLOF, Trijntje Oosterhuis, De Dijk, VanVelzen en een speciale gast te zien op de Zeeuwse Brouwersdam. In een later stadium zal een vijfde act de line-up compleet maken. Concert at SEA werd in 2006 voor het eerst gehouden. Het eendaagse festival was met 60.000 bezoekers volledig uitverkocht en daarmee het grootste betaalde evenement ooit in Zeeland.

Concert at SEA is een uniek festival dat zich kenmerkt door lage toegangsprijzen, een publieksvriendelijk karakter en een prachtige locatie aan de zee. Bezoekers kunnen dit jaar genieten van vijf concerten tijdens het zes uur durende live spektakel.

De Zeeuwse band BLOF die een van de mede initiators is van het evenement laat in een reactie weten: 'We zijn trots dat we deze tweede editie van concert at SEA mogen aankondigen. De vorige editie heeft een bijzonder gevoel bij ons achter gelaten. We hebben dan ook besloten om ook in 2007 weer zelf op concert at SEA te spelen, alhoewel we dat aanvankelijk niet van plan waren'.

BLOF
2006 was een uiterst succesvol jaar voor BLOF. De band verkocht meer dan 200.000 exemplaren van het album UMOJA dat in 13 landen in de wereld werd opgenomen. Het album bracht hitsingles voort als 'Aanzoek Zonder Ringen' en 'Mens'. BLOF haalde vrijwel alle artiesten naar Rotterdam voor UMOJA Live concerten. In de Zeeuwse thuishaven zal BLOF voor de tweede maal het podium van het eigen festival betreden.

Trijntje Oosterhuis
Ook voor Trijntje Oosterhuis was 2006 een prachtig jaar. Tijdens een korte rustperiode vanwege de geboorte van haar tweede zoon nam zij het nieuwe album 'The Look Of Love' op. Ze deed dat samen met jazz legende Burt Bacharach, en de cd stond eind 2006 wekenlang bovenaan in de albumcharts. Binnen een korte periode werden er meer dan 100.000 exemplaren van het album verkocht. Tijdens concert at SEA zal Trijntje niet met een orkest verschijnen maar met eigen band. Gegarandeerd een swingend optreden met oude en recente hits!

De Dijk
Een van de grote voorbeelden van BLOF is dit jaar zelf te gast op het evenement. De Dijk bestond in 2006 25 jaar en dat werd groots gevierd met een optreden in Ahoy' en de uitgave van de CD / DVD '25 jaar De Dijk'. Hoogtepunt was echter een verrassingsconcert in Paradiso waar collega-muzikanten en kinderen van de band het podium betraden en de band een award ontving voor de verkoop van meer dan twee miljoen albums.

VanVelzen
Naast de bekende grote namen heeft concert at SEA ook een groot talent gecontracteerd. VanVelzen was jarenlang het gezicht van de Crazy Piano's toen bekende producers hem ontdekten. Na een jarenlange voorbereiding volgde eind 2006 dan eindelijk de eerste single 'Baby Get Higher'. Een grote hit die VanVelzen in een klap op de kaart zette. Op 16 maart zal het debuutalbum 'Unwind' verschijnen. VanVelzen is met zijn stem en podiumpersoonlijkheid een artiest die wel eens de verrassing van concert at SEA zou kunnen worden.

Meer informatie over het evenement is te vinden op de vernieuwde website: www.concertatsea.nl

Tien en Radio 538 presenteren:
CONCERT AT SEA 2007
Met: BLOF, Trijntje Oosterhuis, De Dijk, VanVelzen en special guests Zaterdag 30 juni 2007
De Brouwersdam, Zeeland
Entree: EUR 15, EUR 20 (excl. servicekosten)
Aanvang: 17.00 uur, (terrein open om 15.00 uur)

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag 24 februari om 10.00 uur door concert at SEA en Ticket Service via de grotere postkantoren, Free Record Shop, VVV en GWK, 0900-40405050 (40 ct pm) www.concertatsea.nl, www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.


---
Noot aan de redactie (