Ingezonden persbericht


Luistersalon Vrouw & Muziek in het Bimhuis

LUISTERSALON
een activiteit van Stichting Vrouw & Muziek in het kader van haar twintigjarig jubileum

Plaats: Studio 1, BIMHUIS (in het Muziekgebouw)
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam

Datum: Zaterdag 30 juni 2007
Tijd: 12.00 - 17.00 uur
Toegang: gratis

Programma

12.00 - 14.00 Muziek van Nederlandse vrouwelijke componisten

14.15 - 15.15 Forum

15.30 - 16.30 Muziek van Nederlandse vrouwelijke componisten

16.30 - 17.30 Borrel

Met de Luistersalon biedt Stichting Vrouw & Muziek een feestelijke middag aan, waarin diverse uitingen van Nederlandse vrouwelijke componisten en geluidskunstenaars uit heden en verleden worden gepresenteerd in de vorm van opnames. Op deze middag zullen non-stop werken te beluisteren zijn van o.a. Henriëtte Bosmans, Rozalie Hirs, Alison Isadora, Anne La Berge, Vanessa Lann, Tera de Marez Oyens, Anne Wellmer, Sinta Wullur en tal van jongere, minder bekende vrouwen. De Luistersalon biedt een rustige, kleinschalige ruimte om geconcentreerd te kunnen luisteren, en daarbuiten gelegenheid tot ontmoeting en gesprek. Tevens ligt een selectie boeken, tijdschriften en cd's ter inzage.

Het concept van de Luistersalon is afkomstig van de Amerikaanse componist/muziektheoreticus Pamela Madsen, verbonden aan de Amerikaanse universiteit Cal State Fullerton, die internationaal veel aandacht trekt met haar project The International Women's Electroacoustic Listening Room Project (WEALR). In samenwerking met Stichting Vrouw & Muziek presenteerde Pamela Madsen vorig jaar in Amsterdam haar Listening Room met elektro-akoestische muziek. Met onze Nederlandse Luistersalon willen wij verschillende muziekgenres bijeenbrengen: van klassiek tot kraakgeluiden, gecomponeerd en geïmproviseerd.

Als onderdeel van de middag wordt er een forum gehouden over het scheppende aandeel van vrouwen in de Nederlandse muziek. Sprekers zijn: Armeno Alberts (radioprogramma Café Sonore, directeur CEM-studio), Jan-Bas Bollen (componist, docent compositie), Ig Henneman (componist, musicus), Rozalie Hirs (componist, dichter), Sylvia Stoetzer (muziekprogrammeur Korzo-theater, muziekjournalist). De discussie wordt geleid door Eleonore Pameijer (voorzitter Stichting Vrouw en Muziek, fluitist, concertorganisator).

Deze middag is niet alleen bedoeld voor een publiek van vrouwen. Het wordt een luisterfeest voor allen die geïnteresseerd zijn in de creatieve muzikale puls van Nederlandse vrouwen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anne La Berge (organisator Luistersalon, bestuurslid Stichting Vrouw en Muziek): alb@annelaberge.com
T.: 020-6206623

Eleonore Pameijer (voorzitter bestuur Stichting Vrouw en Muziek): eleonorepameijer@hotmail.com
T.: 020-6227900

met vriendelijke groet,

Het bestuur van Stichting Vrouw & Muziek

Eleonore Pameijer, voorzitter
Hannah Bosma, secretaris
Carolyn Muntz, penningmeester
Anne La Berge
Astrid de Jager, assistent van het bestuur
mail@vrouwenmuziek.nl
http://www.vrouwenmuziek.nl